Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΛΑΡΚΟ ΕΥΒΟΙΑΣ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΛΑΡΚΟ ΕΥΒΟΙΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Έπεσαν οι μάσκες σε ότι έχει να κάνει με το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ και τη στάση των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και των κατ’ όνομα “Σοσιαλιστών” της κυβέρνησης.
Ποτέ στο παρελθόν δεν μας είχε....
ειπωθεί ευθέως από αρμόδιο υπουργό ότι η ΛΑΡΚΟ θα ξεπουληθεί όπως μας διεμήνυσε τις προάλλες ο υπεύθυνος αποκρατικοποιήσεων υπουργός και η πλειοψηφία του σωματείου της ΠΑΣΚΕ να καμώνεται πως δεν συμβαίνει τίποτε.
Τι έγινε ρε συνάδελφοι, το αμίλητο νερό ήπιατε;
Που είναι εκείνες οι ανακοινώσεις οχετοί περί διορισμένων διοικήσεων και ανίκανων κυβερνήσεων;
Που πήγε ο ψευτοτσαμπουκάς ότι θα πάρετε τα στειλιάρια και ο θεός βοηθός, διότι όπου δεν περνάει λόγος πίπτει ΡΑΒΔΟΣ;
Που πήγαν οι καταγγελίες για αναξιοκρατία και για προώθηση υμετέρων, όταν εσείς ξεδιάντροπα βγάλατε τους σκελετούς από τα ντουλάπια και εφαρμόζετε την φθαρμένη συνταγή πας μη ΠΑΣΟΚΟΣ βάρβαρος εστί;
Τι έγιναν οι βαρύγδουπες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού ότι η ΛΑΡΚΟ δεν θα πουληθεί, διότι ΛΑΡΚΟ σημαίνει βουνά – θάλασσα – λιμάνια - ορυκτός πλούτος-συνάλλαγμα;
Απάντηση; Μία και γνωστή. Οι μεν κυβερνώντες ως συνήθως πουλούσαν και πουλούν παραμύθι. Οι δε συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ μια ζωή κομματική δουλειά ‘καναν οι άνθρωποι.
Συναδέλφισσες συνάδελφοι, στον πανικό τους να εισπράξουν χρήματα οι κυβερνώντες και για να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των κερδοσκόπων, φοβόμαστε ότι θα μας ξεπουλήσουν για ένα κομμάτι ψωμί.
Εδώ ο κόσμος καίγεται και δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει αύριο, και η κομματική νομενκλατούρα στην εταιρεία, ασχολείται με οργανογράμματα, καλύπτει όλες τις θέσεις με ανθρώπους που μοναδικό προσόν είναι η κομματική ταυτότητα, λες και οι υπόλοιποι είναι ανάξιοι.

Γιατί άραγε τόση βιασύνη για το οργανόγραμμα;

Μήπως η κάλυψη καίριων θέσεων είναι επιτακτική εν’ όψη ερχομού του Σύμβουλου Αποκρατικοποίησης μέσα στον Ιούνιο;
Προσέξτε, γιατί όπως έφευγαν με τους φακούς προς τον εθνικό κήπο οι βουλευτές , έτσι θα φύγετε και σεις από τη οργή του κόσμου, μόνο που πίσω από τα γραφεία υπάρχει η θάλασσα.
Και για να χρησιμοποιήσουμε μια παράγραφο από ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ ότι τάχα παλιά, “από υπάλληλοι γραφείου γινόντουσαν βοηθοί προϊστάμενοι” , τώρα από το τίποτε γίνονται προϊστάμενοι απευθείας….
Βλέπετε, αυτοί έχουν πτυχία από πιο μεγάλα πανεπιστήμια. Φαίνεται θα βάζουν πλάτη στα μαγειρέματα, καθότι συνδικαλιστές.
Συναδέλφισσες συνάδελφοι, τελειώνοντας εκφράζουμε για άλλη μια φορά την πάγια θέση μας όσον αφορά το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, διότι έχει να κάνει με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας.
Είμαστε υπέρ του στρατηγικού επενδυτή, με αδιαπραγμάτευτους όρους:
  • Να παραμείνει στο δημόσιο όσο ποσοστό του αναλογεί, ως εγγύηση για την ομαλή λειτουργία της εταιρείας
  • Να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας
  • Να γίνουν επενδύσεις που θα διασφαλίζουν το μέλλον της εταιρείας
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΕΥΒΟΙΑΣ