Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Κρίση Πανικού


Από την Ιωάννα Λαΐνη

Έντονη και δυσάρεστη εμπειρία, αναφέρεται να είναι η κρίση πανικού, ιδιαίτερα όταν τυχαίνει να το βιώσει κανείς, για πρώτη φορά.  
Πολλές σκέψεις πανικόβλητες περνάνε από το μυαλό του ανθρώπου, όταν συμβαίνει, αφού τείνει να είναι συχνό φαινόμενο εμφάνισης, σε πολλούς ανθρώπους.  
Σύμφωνα με έρευνες που....
έχουν πραγματοποιηθεί, το 5% του γενικού πληθυσμού, δηλαδή ένας στους 75 ανθρώπους, θα αντιμετωπίσουν κάποια στιγμή στην ζωή τους «κρίση πανικού».  
Η επιστημονική ομάδα της Mayo Clinic, ερεύνησε και διαπίστωσε πως ο πανικός αυτός θεωρείται ως ένα ξαφνικό επεισόδιο που προκαλεί έντονο φόβο ή και τρόμο πολλές φορές, καθώς αναπτύσσεται χωρίς εμφανή λόγο, προκαλώντας σοβαρές σωματικές αντιδράσεις, όπως: δυσκολία στην αναπνοή, ζαλάδα, έντονη ταχυπαλμία, πόνο στο στήθος, τρεμούλα, ξαφνική εφίδρωση, μούδιασμα, δυσκολία στην όραση, αδυναμία στα πόδια και αίσθημα αποκοπής από την πραγματικότητα.  
Τα αίτια αυτά της εμφάνισης «κρίσης πανικού» δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμη. Έρευνες όμως αναφέρουν πως η κρίση αυτή επέρχεται από έντονο στρες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κρίση πανικού δεν μπορεί να παρουσιάσει καμία βλάβη στον ανθρώπινο οργανισμό, και ας δείχνει να είναι ένα δυσάρεστο γεγονός όταν συμβαίνει.  
Ακόμη και η λιποθυμία έχει αποκλεισθεί αφού είναι δύσκολο να συμβεί, όταν η πίεση του αίματος αυξάνεται, που τυχαίνει να συμβαίνει το χρονικό εκείνο της στιγμής
 Την «κρίση πανικού», μπορεί να την αντιμετωπίσει κανείς με θεραπευτική αγωγή, που θα σας δοθεί από τον θεράποντα ιατρό και μόνο.