Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΝΕΟΙ

Από την Ιωάννα Λαΐνη
Οι νέοι σήμερα υποστηρίζουν….

Η Σαββίνα και η Ευαγγελία είναι αδελφές, και κατοικούν μόνιμα στο Μεσολόγγι. Η Σαββίνα σπουδάζει «Ελληνική Φιλολογία», και η Ευαγγελία «Οικονομικά», στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είναι νέες, φιλόδοξες με όνειρα για τη ζωή, διψάνε για μόρφωση αλλά και για εργασία.  
Αγαπάνε την πόλη τους, το......
«Μεσολόγγι», και πιστεύουν πώς έχει προοπτικές η πόλη αυτή να γίνει καλύτερη, καθώς μου τόνισαν πώς, θα πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι ώστε να ασχοληθούν σοβαρά με το Μεσολόγγι. Η φυσική ομορφιά, η ιστορία, και ο πολιτισμός της καθώς και ο πρωτογενής τομέας, θεωρούν ότι είναι βασικοί παράγοντες αξιοποίησης της πόλης τους. 
Η γνώμη τους για τους πολιτικούς, η ειλικρίνεια του Γιώργου Παπανδρέου, η χρεοκοπία της χώρας μας αλλά και ποιο θα ήταν το ερώτημα τους απέναντι στο πρωθυπουργό της Ελλάδας, ήταν τέσσερα βασικά ζητήματα που τις ρώτησα, αφού γνωρίζω καλά, πώς πλέον η πολιτική-οικονομική επικαιρότητα, για τους νέους έχει γίνει βασικό θέμα συζήτησης. Οι απόψεις διίστανται για ακόμη μια φορά στο τομέα της πολιτικής. 
«Ενδιαφέρον υπάρχει από τους πολιτικούς, όμως ελάχιστοι είναι εκείνοι που τηρούν, τον σκοπό τους, απάντησε η Ευαγγελία. Μοναδικό ενδιαφέρον, «ο τίτλος», δίχως να παρουσιάζουν έργα, πρόσθεσε η Σαββίνα. 
Η Μέρκελ πάντως φαίνεται να έχει επηρεάσει τον ελληνικό λαό, ενώ ακόμη και οι νέοι πιστεύουν πώς κατευθύνει τον Γιώργο Παπανδρέου, και τηρεί τις εντολές της, αφού δεν υπάρχει διαφορετική διέξοδος, διότι στηριζόμαστε, από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Τώρα όσο, για την ειλικρίνεια που κατέχει τον Πρωθυπουργό της χώρας μας, μου τόνισαν: πώς στο σημείο που έχει φτάσει η χώρα μας, το μόνο που του έχει απομείνει είναι ότι θα πρέπει να είναι ειλικρινής. Και όσο για την χρεοκοπία, της χώρας μας υποστηρίζουν, κάθετα ότι έχει χρεοκοπήσει, και φυσικά δεν είναι πλασματικά, όλα αυτά που ακούγονται. Θα έπρεπε να είχε κινηθεί διαφορετικότερα ο Γιώργος Παπανδρέου, και νωρίτερα, αφού γνώριζε ποια θα ήταν η κατάληξη της Ελλάδας, ώστε να μπορούσε να σώσει τη χώρα μας. 
Η «εκπαίδευση» και η «παιδεία», είναι δυο ανοιχτές κατηγορίες που δεν πρόκειται να κλείσουν, ούτε να σταθεροποιηθούν για καθηγητές, δασκάλους, φοιτητές και μαθητές, τόνισαν η Ευαγγελία και η Σαββίνα, ενώ υποστηρίζουν πώς δεν υπάρχει οργανωμένο πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να καταλήγουν, συνεχώς σε παγίδες.
Ωστόσο, εγώ σαν δημοσιογράφος αυτό που κατάλαβα από δυο «νέους» ξεχωριστούς χαρακτήρες και απόψεων, είναι ότι η εκπαίδευση, η πολιτική, η οικονομία αλλά και ο πρωθυπουργός, χαρίζουν στους νέους, «απλόχερα αναπάντητα ερωτήματα», που δεν πρόκειται «ποτέ», να απαντηθούν με «ειλικρίνεια»!