Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Η Χίλαρι Κλίντον στην Ελλάδα

Από την Ιωάννα Λαΐνη

Σημαντικά θέματα επρόκειτο να απασχολήσουν, τον πρωθυπουργό της χώρας μας και την Υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.
Οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, πρέπει να εξελιχθούν οπωσδήποτε καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναβολών για την .....
Ελλάδα, αφού θα υπογραφεί και μνημόνιο διμερούς συνεργασίας. 
 Ωστόσο η «κρίση» στην χώρα μας, αναμένεται να είναι καυτό θέμα συζήτησης τόσο από τον Γιώργο Παπανδρέου, όσο και από την Χίλαρι Κλίντον, αφού προηγουμένως θα επισκεφθεί και τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς προγραμματίστηκε και συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 
Οι Αμερικανοί, δεν έπαψαν να δείχνουν το ενδιαφέρον ανησυχίας για την χώρα μας, αφού οι παρεμβάσεις τόσο της Ουάσιγκτον όσο και του Λευκού Οίκου, αλλά και από το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, όλο ένα και αυξάνεται.
Πάντως, η ανησυχία των Αμερικανών για την οικονομία στην χώρα τους, φαίνεται να τους έχει επηρεάσει αρκετά, διότι φοβούνται να μην επεκταθεί και άλλο το πρόβλημα της οικονομίας στην Αμερική. 
Επίσης και Ο Αντώνης Σαμαράς, θα συζητήσει με την Υπουργό Εξωτερικών.
Ο Σταύρος Λαμπρινίδης, έλληνας ομόλογος της Χίλαρι Κλίντον, θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας για τον τομέα του πολιτισμού, ενώ η Ελλάδα ζητεί συνεργασία μεγαλύτερης εμβέλειας, κυρίως στην οικονομία, και την επένδυση.