Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΝΙΚΟΛΑ ΣΑΡΚΟΖΙ

Από την Ιωάννα Λαΐνη
Ο Νικολά Σαρκοζί, συνεχίζει να συμπαραστέκεται στην Ελλάδα!

Την οικονομική κυβέρνηση της ευρωζώνης ζητά ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, κατόπιν της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, αφού ανέφερε πώς σχετικές ανακοινώσεις από εκείνον αλλά και από την Άγκελα Μέρκελ, επρόκειτο να ακουστούν τους επόμενους μήνες. 
Επίσης υποστηρίζει ότι δεν .....
χρησιμοποιήθηκε «ποτέ» ο όρος «επιλεκτική χρεοκοπία», για την Ελλάδα, αφού τόνισε πως θα παρθούν έντονα «μέτρα», με κύριο στόχο την στήριξη της, απέναντι στο χρέος που βιώνει η χώρα.  
Απλόχερη βοήθεια από τον Γάλλο πρόεδρο φαίνεται να έχει η Ελλάδα, αφού είναι διατεθειμένος να βοηθήσει στην αποπληρωμή των χρεών της. Ωστόσο, αλλαγές προβλέπει να γίνουν, τόσο στην μείωση των επιτοκίων, όσο και στην παράταση αποπληρωμής των δανείων, ενώ στο σχέδιο αυτό η συμμετοχή από τον ιδιωτικό τομέα θα είναι απαραίτητη αλλά και ιδιαίτερα σημαντική. 
Πάντως ο Νικολά Σαρκοζί, επισήμανε ότι η Ελλάδα από την μείωση των επιτοκίων, θα έχει κέρδος σχεδόν 30δις ευρώ, τα επόμενα δέκα χρόνια.
Παρ’ όλα αυτά, οι συνεχείς μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, κρίνονται απαραίτητες, ενώ κονδύλια αναμένεται να δοθούν από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία για την ενίσχυση της ανάπτυξης ώστε να ανακάμψει ομαλά η οικονομία της χώρας.