Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Από την Ιωάννα Λαΐνη
Φαρμακοβιομηχανία και ανάπτυξη

Η Ελλάδα πλέον βιώνει τις πιο δύσκολες χρονικές στιγμές, των τελευταίων χρόνων αφού ο τομέας της «οικονομίας», δείχνει να έχει ισοπεδωθεί τελείως. 
Όμως με την ενίσχυση κάποιων κλάδων, θα μπορούν να επιφέρουν σημαντική συνεισφορά όσον αφορά την οικονομία. Οι κλάδοι που τείνουν να έχουν προοπτικές ανάπτυξης εξαγωγικής δραστηριότητας, είναι οι κατάλληλοι, αφού μπορούν κάλλιστα να...........
βοηθήσουν αρκετά στην προσπάθεια της επανένταξης στην χώρα μας.
Ένας βασικός τομέας είναι ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας, αφού διαθέτει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να μπορέσει να προωθήσει, στην κρίση που δέχεται ελληνική οικονομία. 
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία απασχολεί, περισσότερους από 15.000 εργαζόμενους, που απασχολούνται σε 25 μεγάλες, παραγωγικές μονάδες.
Κάποιοι από τους κλάδους αυτούς έχουν την δυνατότητα να εξάγουν σε περισσότερες από 80 χώρες, συνεισφέροντας έτσι με αυτόν τον τρόπο στο ΑΕΠ, με ποσοστό που ξεπερνά το 5%. Επίσης σημαντικό είναι να αναφερθεί, επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, υλοποιούνται και έχουν ως αποτέλεσμα, την δημιουργική ανταγωνιστικότητα σε διεθνές επίπεδο. 
Εξίσου ακόμη και ελληνικές εταιρίες φαρμάκων επιτελούν σημαντικό έργο σε επίπεδο έρευνας, ενώ σε συνεργασία με πανεπιστήμια, έχουν καταθέσει περισσότερα από 80 ερευνητικά προγράμματα.
Ωστόσο, με βάσει τις φορολογικές ρυθμίσεις οι εταιρίες του κλάδου συνεισφέρουν θετικά, στα έσοδα του κράτους.