Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΝΕΟΙ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από την Ιωάννα Λαΐνη

Η πολιτική καίει τους νέους

Ο τομέας της πολιτικής στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό δείχνει, να επηρεάζει αρκετά τους νέους από κάθε άλλη φορά, αφού από την έντονη καθημερινή ειδησεογραφική ενημέρωση, τους θέλει να είναι προσκολλημένους μπροστά στους δέκτες τους. 
Διότι η πολιτική αλλάζει όλο ένα και περισσότερο σε «όλα», νομίζοντας ότι θα φτιάξουν μια καινούργια Ελλάδα, δίχως να......
υπάρχουν υποδομές. Ζήτησα την γνώμη, από τον κ. Γιώργο Βεζίρη που είναι υπάλληλος στην αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση της Δυτικής Ελλάδας, από την κ. Σπυριδούλα Γεωργίου που είναι τραπεζικός υπάλληλος και από κ. Δήμητρα που είναι υπεύθυνη καταστηματάρχης της επωνυμίας «Doca», στο Μεσολόγγι, να μου απαντήσουν στα εξής ερωτήματά, που θα δείτε παρακάτω.
Ερωτ. Εάν εκλεγόσουν αύριο πρωθυπουργός της χώρας, επάνω σε ποιον τομέα θα εστίαζες την προσοχή σου;
Γ.Β: στο φορολογικό σύστημα, που θεωρώ ότι πρέπει να γίνει περισσότερο δίκαιο.
Σ.Γ: στον δικαστικό τομέα, για μια σωστή και νόμιμη εφαρμογή των νόμων.
Δ: στον οικονομικό τομέα, αφού πιστεύω ότι η κακή διαχείριση της οικονομίας, έχει φέρει σοβαρές επιπλοκές στα υπόλοιπα ζητήματα του κράτους, που επιβαρύνουν με το παραπάνω τους έλληνες πολίτες.
Ερωτ.: Ο Αλέξης Τσίπρας (πρόεδρος Συνασπισμού), θεωρείται ουσιαστικά ένας νέος πολιτικός σε ηλικία. Θεωρείς ότι η παρουσία του στον πολιτικό χώρο είναι ισχυρή;
Γ.Β: Μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος, και πιστεύω ότι έχει τις δυνατότητες, σαν νέος «πολιτικός».
Σ.Γ: Όχι!
Δ: Με τον τρόπο που δραστηριοποιείται πιστεύω ότι θα έχει μεγάλη ισχύ, τόσο στο κόμμα που ανήκει, όσο και στην πολιτική.
Ερωτ. Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας , ασχολείται περισσότερο με τον πρωτογενή τομέα (καπνός, φυτά, κηπευτικά) κτλ, όπως και ο κάθε νομός άλλωστε, που έχει την δική του παραγωγή. Κατά την άποψη σου νομίζεις ότι, αυξάνεται όλο ένα και περισσότερο επειδή υπάρχει έλλειψη μόρφωσης κυρίως από τους «νέους», ή επειδή δεν υπάρχουν προοπτικές εργασίας.
Γ.Β: είναι θέμα περισσότερο, διαμορφολογικής σχέσης και λιγότερο έλλειψη μόρφωσης.
Σ.Γ: αυτό συμβαίνει, επειδή δεν υπάρχει Δευτερογενής τομέας, αλλά μόνο δημόσιες επιχειρήσεις.
Δ: Δεν νομίζω ότι ευθύνεται η έλλειψη μόρφωσης από τους νέους, απλά κρίνω ότι ο νομός μας αποτελείται, από μεγάλη ποικιλία παραγωγής στον πρωτογενή τομέα, που δίνει τις δυνατότητες στους νέους να ασχοληθούν με τον τομέα αυτό.