Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

Από την Ιωάννα Λαΐνη
Τέλος οι λίστες αναμονής, για τους χρήστες ναρκωτικών

Καταργείται η λίστα αναμονής για τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών, στην χορήγηση υποκατάστατων, έως και τα τέλη του Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος μετά από σύσκεψη που έγινε στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν συμμετοχής .....
όλων των εκπροσώπων του ΟΚΑΝΑ και των διοικήσεων των νοσοκομείων, της Βόρειας Ελλάδας. 
Μονάδες θα δημιουργηθούν μέσα στα υπάρχοντα νοσοκομεία, για να εισέλθουν οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών που θα ακολουθήσουν προγράμματα χορήγησης υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ, σύμφωνα με τον υπουργό υγείας.  
Προθεσμία έως τα τέλη Αυγούστου, έχουν οι διοικητές των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας, διότι θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι χώροι που θα φιλοξενηθούν οι μονάδες, καθώς θα πρέπει να καθορίσουν το προσωπικό που χρειάζονται για την κάλυψη των μονάδων αυτών. Οι λίστες αναμονής της Βόρειας Ελλάδας έχουν μέχρι στιγμής, 887 καταχωρημένους χρήστες περίπου, που επιθυμούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα απεξάρτησης. 
Ο Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος της Θεσσαλονίκης με την συμμετοχή του στην σύσκεψη, πρότεινε την εφαρμογή κάλυψης των χορηγηθέντων υποκατάστατων από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Επίσης, στην ίδρυση νέου, «Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων» ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος για το οποίο εκδήλωσε ενδιαφέρον η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, καθώς και το ζήτημα του ιού του Δυτικού Νείλου, τονίζοντας πώς το υπουργείο είναι σε ετοιμότητα, να δεχθεί οποιαδήποτε εντολή, για την έναρξη αεροψεκασμών εάν κριθεί αναγκαίο.