Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΛΙΒΥΗ

Από την Ιωάννα Λαΐνη
Οι ανήθικες προτάσεις του Καντάφι, 
στις γυναίκες σωματοφύλακές του!

Σύμφωνα με εφημερίδα της Μάλτα, πέντε γυναίκες σωματοφύλακες του τάγματος Καντάφι, ανέφεραν σε ψυχολόγο πώς δεχόντουσαν βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση από τον Μουαμάρ αλ Καντάφι, καθώς τις προωθούσε, στους γιους του αλλά και στους υφισταμένους του.
Οι αναφορές αυτές θα παραδοθούν στο ......
Διεθνές Δικαστήριο, το οποίο ασχολείται με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης από μέλη του Λιβυκού στρατού, κατά τη διάρκεια της εμφύλιας σύρραξης. 
Η συγκεκριμένη ψυχολόγος Σεχάμ Σεργκέουα μιλώντας στην Times Of Malta, ανέφερε πώς μια από τις σωματοφύλακες του Καντάφι δεχόταν εκβιασμό να ενταχθεί στην ομάδα σωματοφυλάκων του, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, που δεν θα δεχόταν, θα την απειλούσαν πώς θα έβαζαν το αδελφό της φυλακή, με κατηγορία ότι συνελήφθη ,με ναρκωτικές ουσίες. Επίσης, η ίδια σωματοφύλακας ανέφερε στην ψυχολόγο πώς την έδιωξαν από το πανεπιστήμιο αλλά θα μπορούσε να επιστρέψει μόνον μετά από παρέμβαση του Καντάφι, αφού πρώτα όμως θα έπρεπε να περάσει από ιατρικό εξεταστικό έλεγχο ακόμα και για AIDS.
Η γυναίκα αυτή συναντήθηκε με τον Καντάφι, εκείνος όμως την υποδέχτηκε με τις πιτζάμες, και φυσικά δέχτηκε για ακόμη μια φορά τον αποτρόπαιο βιασμό του, γιατί αρνήθηκε στις ανήθικες προτάσεις του. Ωστόσο, η ίδια η ψυχολόγος Σεχάμ Σεργκέουα υποστήριξε πώς από τις υποθέσεις με τις οποίες έχει ασχοληθεί, όλες οι γυναίκες έπεφταν πρώτα θύματα του Καντάφι, συνέχιζαν στους γιούς του, και ύστερα κατέληγαν σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς!