Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

"ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ" ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ!!

Από την Ιωάννα Λαΐνη

Το παυσίπονο «Nurofen Plus», τρελάθηκε
Απίστευτο έκριναν όσοι άκουσαν την είδηση αυτή, που όμως είναι πραγματικότητα. Το παυσίπονο «Nurofen Plus», που παρασκευάζει βρετανική φαρμακοβιομηχανία, αποφάσισε να το αποσύρει, από την αγορά της Βρετανίας για το λόγο ότι ανακάλυψαν, ψυχοτρόπα φάρμακα και φάρμακα κατά της επιληψίας, που συσκευάστηκαν σε κουτιά του παυσίπονου Nurofen Plus.
Η φαρμακοβιομηχανία «Reckitt Benckiser», ανακοίνωσε πώς.......
το παυσίπονο αποσύρθηκε, καθώς παρακαλούνται όσοι καταναλωτές προμηθευτήκαν το παυσίπονο αυτό να το επιστρέψουν ξανά πίσω, στα φαρμακεία. Σε πέντε μόνο κουτιά έγινε το λάθος, που βρέθηκαν άλλα φάρμακα, σύμφωνα με ανακοινώσεις.
Οι ποσότητες του παυσίπονου Nurofen Plus, που κυκλοφορούν αυτή στιγμή στα βρετανικά νοικοκυριά υπολογίζονται να είναι περίπου 250.000 κουτιά.
Παρόλα αυτά, το παυσίπονο αποσύρθηκε όταν οι αρμόδιες βρετανικές αρχές ενημέρωσαν την αρμόδια εταιρία πώς σε ορισμένα κουτιά, βρέθηκε το φάρμακο «Seroquel XL», το οποίο χορηγείται μόνο σε περιπτώσεις σχιζοφρένειας και διπολικής διαταραχής. Πάντως σημαντικό είναι να αναφέρουμε πώς ήδη δυο άνθρωποι χρησιμοποίησαν το φάρμακο αυτό, σύμφωνα με ενημέρωση της φαρμακοβιομηχανίας «Reckitt Benckiser» , που όμως δεν παρουσίασαν κανένα πρόβλημα.