Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων δημοσιοποιήθηκε το σκεπτικό της ΕΠΟ

Μία ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης της ΕΕΑ για υποβιβασμό των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δημοσιοποίησε το σκεπτικό της δικής της απόφασης, την οποία είχε λάβει στις 10ης Αυγούστου δηλαδή δύο εβδομάδες πριν, βάσει της οποίας οι δύο ομάδες είχαν τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών και όχι υποβιβασμό.
Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ τιμώρησε τους .....Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα, Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη με βάση το άρθρο 21Α και 21Β περί Δωροδοκίας και Στοιχηματισμού.
Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει ρητά και κατηγορηματικά υποβιβασμό για μια ομάδα όταν εμπλέκεται στην υπόθεση αξιωματούχος της, όμως η επιτροπή Εφέσεων επικαλείται την αρχή της αναλογικότητας.
Υποστηρίζοντας, λοιπόν, ότι η ποινή που προβλέπεται (υποβιβασμός) είναι δυσανάλογη με την πράξη (Δωροδοκία/Στοιχηματισμός), αξιοποιεί το άρθρο 5 του Πειθαρχικού Κώδικα που προβλέπει αφαίρεση βαθμών.
Το συγκεκριμένο σκεπτικό έχουν ήδη προσβάλει η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, που συνεδριάζει επί του θέματος το πρωί της Πέμπτης.