Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ


ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2011» - Μαζική Ανταπόκριση, στη Χορευτική παράσταση του Δημοτικού Εργαστηρίου Παραδοσιακών Χορών Ν. Αρτάκης

Ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη η συμμετοχή του .....
κόσμου το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (12/8) στο λιμάνι της Ν. Αρτάκης, όπου το Δημοτικό Εργαστήρι παραδοσιακών χορών της πόλης, παρουσίασε όλα του τα τμήματα, που επιμελήθηκε ο χοροδιδάσκαλος, Θοδωρής Γιαννακάρας.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων των εφετινών Κυζικείων, χοροί και τραγούδια με το ιδιαίτερο χρώμα της εντοπιότητας απ’ τις περισσότερες περιοχές της πατρίδας μας, έγιναν αφορμή ώστε να ανακληθούν στη μνήμη οι δεσμοί με τις ρίζες μας, όπου τα έθιμα και ο τρόπος ζωής των τοπικών κοινωνιών του παρελθόντος, άφησαν ανεξίτηλο το διαχρονικό στίγμα στο πέρασμα του χρόνου.

Παράλληλα, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και ο δεσμός των Αρτακινών, με την παράδοση και τη διατήρησή της, κάτι που έγινε προφανές κατά την εξέλιξη της παράστασης. Αυτό εξ’ άλλου επισήμανε στο σύντομο χαιρετισμό της, η πρόεδρος το ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη, τονίζοντας ότι ο θεσμός των Κυζικείων προβάλλει μέσα από τις εκδηλώσεις του, την ιδιαίτερα ανεπτυγμένη αντίληψη των Αρτακινών με τον πολιτισμό και τις ηθικές αξίες που μεταφέρει από γενιά σε γενιά.








ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΠΗΣ