Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Από την Ιωάννα Λαΐνη
Η Γυναίκα σήμερα……..

Γυναίκα, ένα ιδιαίτερο φύλλο με πολλές περγαμηνές αλλά και με ένα βιολογικό ρολόι που χτυπά, «έξι λεπτά γρηγορότερα» από των ανδρών! Γυναίκες υπάρχουν πολλές, «θαρραλέες» όμως, λίγες. Πολλές ήταν εκείνες που μόχθησαν την ανεξαρτησία, την καριέρα, «το αντρικό αφεντιλίκι», την στρατηγική, τις.....
ευθύνες της οικογένειας, το ρόλο «μητέρα και πατέρα», το ρόλο «μητέρα και γυναίκα» αλλά και το ρόλο «μητέρα και καριέρα», που όμως πολύ αποτελεσματικά το πέτυχαν!
Ο ρόλος της φαίνεται να είναι μεγάλος που δίνει εξετάσεις σε πολλά επίπεδα σε καθημερινή βάση. Το σπίτι, η εργασία, η οικογένεια, είναι τα «πρέπει», που βιώνει σημαντικά μια γυναίκα καθημερινά, και ακόμα ποιο έντονα, σε μια κοινωνία με τέτοιους θεσμούς και ρυθμούς που κανονίζουν έτσι, κυρίως το ρόλο της γυναίκας!
Ο ύπνος, η ξεκούραση, η βόλτα, ακόμη και το «shopping therapy», είναι επίσης μέσα στα υποχρεωτικά «πρέπει», της γυναίκας, για να καταφέρει να ανταπεξέλθει, περισσότερο στις καθημερινές υποχρεώσεις της.
Συμβουλή:
Να χαμογελάτε, γιατί είναι μεταδοτικό. Να εργάζεστε για να είστε υγιής. Να κοιμάστε, για να είστε ξεκούραστες. Να τρώτε σωστά, για να είστε πάντα όμορφες και νέες. Να έχετε λιγότερο άγχος. Να γυμνάζεστε για να είστε, πάντοτε σε forma!
Ωστόσο, η γυναίκα ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε το Α και το Ω σε όλες τις περιστάσεις της ζωής της! Αφού, η θηλυκή προσωπικότητα της φημίζεται ότι είναι εξαιρετικά δυναμική, λογική, συγκρατημένη αλλά και απεριόριστα υπομονετική, γι’ αυτό και πετυχαίνει!