Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΕ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία της ομάδας μας με προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια.
           Στα τρία τελευταία φιλικά παιχνίδια η ομάδα μας.....
ηττήθηκε από τον Λήλα Βασιλικού 2-0,  από το  Σχηματάρι  με 4-2 και κέρδισε  με 2-1 τον Ελλήσποντο Λαμψάκου. Συμμετοχή και στα τρία παιχνίδια  είχαν όλοι οι αθλητές της ομάδας. Το επόμενο παιχνίδι για την ομάδα μας είναι ο αγώνας κυπέλλου με το Αφράτι στο γήπεδο Αφρατίου το Σάββατο 3/9.
   Έναρξη είχαμε και για τα τμήματα της σχολής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Πειραιώς με προπόνηση από την πρώτη μέρα για όλα τα τμήματα.
    Με τον προγραμματισμό και την  τεχνογνωσία από την Π.Α.Ε.Ολυμπιακός οι προπονητές της σχολής,  από την πρώτη μέρα ενημέρωσαν τους μικρούς αθλητές για της αλλαγές που θα γίνουν στη φετινή  ποδοσφαιρική χρονιά αλλά και την  φιλοσοφία λειτουργίας των συνεργαζόμενων Σχολών Ποδοσφαίρου,που είναι: η σωστή αθλητική - κοινωνική εκπαίδευση των νεαρών αθλητών αλλά και η σωστή ενημέρωση και  υποστήριξη των γονέων που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα των  νεαρών αθλητών.

Ενθουσιασμένοι έμειναν οι προπονητές της σχολής από το  το 1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο της Διεύθυνση  Ακαδημίας για τις Σχολές Ποδοσφαίρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, που διεξήχθη από τις 22-27 Αυγούστου  στις εγκαταστάσεις του Προπονητικού Κέντρου στον Αγ. Ι. Ρέντη.
   Συνολικά συμμετείχαν 75 προπονητές και υπεύθυνοι από 32 Σχολές Ποδοσφαίρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο
    Στο σεμινάριο  αναλύθηκαν από τα στελέχη της Διεύθυνσης Ακαδημίας Ποδοσφαίρου η αγωνιστική και λειτουργική φιλοσοφία, ο προπονητικός προγραμματισμός, οι προδιαγραφές λειτουργίας του συστήματος  ανίχνευσης και επιλογής ταλαντούχων ποδοσφαιριστών (scouting) και ο Κώδικας Συμπεριφοράς και  Επικοινωνίας των Σχολών Ποδοσφαίρου.
   Η επιμόρφωση και η παροχή της τεχνογνωσίας προς όλους τους συνεργάτες  πραγματοποιήθηκε και σε πρακτικό επίπεδο, καθώς  οι προπονητές των Σχολών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τόσο τις προπονήσεις της Α’ Ομάδας όσο και των Αγωνιστικών Τμημάτων Κ-20 και Κ-17.
 
Επιπλέον, συμμετείχαν σε μια σειρά πρακτικών ασκήσεων προπονητικής στο γήπεδο, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των τεχνικών της Διεύθυνσης Ακαδημίας.
   Σε δεύτερο στάδιο, στα πλαίσια της και οργανωτικής ενοποίησης, οι υπεύθυνοι των Σχολών συζήτησαν με τα διοικητικά στελέχη της Διεύθυνσης Ακαδημίας, για το ευρύτερο πλαίσιο της συνεργασίας  μας και τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον.
      Η διεξαγωγή τουρνουά σε όλη την επικράτεια, η οργάνωση δοκιμών και camps, οι κοινωνικές δράσεις, είναι ορισμένες από τις ενέργειες που πρόκειται να υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου.
 Η ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ  ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.