Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ


Σχετικά με την χθεσινή ανάρτηση φίλε Στέλιο, όσον αφορά για την κατάσταση στα σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων και συγκεκριμένα για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ήθελα να ενημερώσω τους αναγνώστες σου τα εξής :
Καταρχάς όλα τα αιτήματα τους που έφθασαν είτε γραπτά είτε τηλεφωνικά στο γραφείο της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής, ικανοποιήθηκαν στο .....
σύνολο τους είτε αφορούσαν κτηριακά προβλήματα και θέματα ασφαλείας, είτε γραφική ύλη και καθαριστικά.
Είναι όμως γεγονός ότι υπάρχει σημαντικότατη καθυστέρηση όσον αφορά την διοικητική και οικονομική εφαρμογή του Καλλικράτη με αποκλειστικό υπεύθυνο το κράτος αφού το ΦΕΚ της σύστασης των σχολικών επιτροπών μας κοινοποιήθηκε αρχές Αυγούστου και οι τοποθετήσεις των νέων διευθυντών έγιναν στο τέλος του ίδιου μήνα. Οι ενέργειες αυτές έπρεπε να έχουν γίνει τουλάχιστον από Ιούνιο για να μπορούσαμε σήμερα να λειτουργούμε απρόσκοπτα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κρατικής αναλγησίας είναι ότι ακόμη δεν έχει έρθει η ερμηνευτική εγκύκλιος που θα ρυθμίζει τα οικονομικά θέματα για να χρηματοδοτηθούν τα σχολεία.
Παρόλα αυτά από πλευράς των σχολικών επιτροπών του Δήμου Χαλκιδέων καθημερινά γίνονται τα αδύνατα δυνατά να λυθούν στο μέτρο του δυνατού τα προβλήματα .
Εδώ πρέπει να σημειώσω το μεγάλο ενδιαφέρον των διευθυντών των σχολείων για το θέμα και την άψογη μέχρι στιγμής συνεργασία. Όσον αφορά το θέμα των φωτοτυπιών για τα βιβλία, δεν έχουμε λάβει μέχρι τώρα καμία πίστωση από το υπουργείο, με συνέπεια να μην μπορούμε να προβούμε σε καμία προμήθεια.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.



Βασίλης Γουρνής
Πρόεδρος Ενιαίας Δευτεροβάθμιας
Σχολικής Επιτροπής Δήμου Χαλκιδέων