Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Η Δημοτική Αρχή συμπαραστάτης
των μαθητικών στόχων και οραμάτων
 Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης παρέστη στην καθιερωμένη τελετή αγιασμού στο ...
κτηριακό συγκρότημα των 3ου Λυκείου & 7ου Γυμνασίου Χαλκίδας (χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χαλκίδας, Ιστιαίας & Βορ. Σποράδων, Χρυσοστόμου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Βασίλη Γουρνή) και στο  Γυμνάσιο Δροσιάς (χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας, Γεωργίου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ανθηδόνας, Αντώνη Αφράτη και το δημοτικό σύμβουλο Δήμο Κόρδη).
 
Ο Δήμαρχος, ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, το νέο διδακτικό έτος  να αποτελέσει αφετηρία γόνιμης και παραγωγικής εκπαιδευτικής δραστηριότητας, υπενθυμίζοντας πως «τα αγαθά κόποις κτώνται». 
 
Στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ευαισθησία που έχει η Δημοτική Αρχή σε θέματα παιδείας, καθώς η εκπαίδευση του νου και της ψυχής, αποτελεί το θεμέλιο λίθο για το μέλλον των παιδιών μας. 
 
Για το σκοπό αυτό συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων και εμπεδώνεται η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ώστε να εξασφαλίζονται όλες εκείνες οι απαραίτητες συνθήκες που προάγουν και αναβαθμίζουν την Παιδεία στο Δήμο μας, επιτρέποντας σε διδάσκοντες και διδασκόμενους να εκτελούν απερίσπαστα τα καθήκοντά τους.