Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Από την Ιωάννα Λαΐνη

Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για καθυστερήσεις

Θερμό ενδιαφέρον απ’ ότι φαίνεται έχουν οι Γερμανοί για την οικονομία της χώρας μας, αφού ο ευρωπαίος επίτροπος και αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική, Γιοχάνες Χαν σύμφωνα με δηλώσεις του, που ακούστηκαν στην Αθήνα τονίζει πώς η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για χάσιμο χρόνου. 
Όσον αφορά όμως τις κοινοτικές επιδοτήσεις ο ευρωπαίος επίτροπος κρίνει πώς η Ελλάδα θα πρέπει να τις δεχτεί θετικά, καθώς η αύξηση της κοινοτικής συμμετοχής θα....
φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα 1,5 δις ευρώ, έως και το τέλος του 2012. Παρ’ όλα αυτά ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανέφερε την απελευθέρωση των 2,4 δις από τη μείωση των στάσιμων έργων.
Επίσης την ένταξη 1.029 νέων έργων συζήτησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ποσό που αγγίζει τα 3,2 δις ευρώ κατά τους τελευταίους έξι μήνες. 
Ωστόσο ο Γιοχάνες Χαν εκτός από την συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στην συνέχεια επισκέφθηκε και άλλα έξι υπουργεία, καθώς συνομίλησε και με τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως Θ. Πάγκαλο.  
Πάντως το επόμενο ραντεβού που επρόκειτο να πραγματοποιήσει ο Χαν, στην Ελλάδα θα είναι 19 έως 21 Σεπτεμβρίου, όπου θα είναι μέρες συνάντησης εργασίας για το ΕΣΠΑ, με παρόντες υπουργούς και περιφερειάρχες.