Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τέλος Καλοκαιριού – Τέλος Κυζικείων, 
με τη γιορτή του Ψαρά στη Ν.Αρτάκη
Μαζική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου της Νέας Αρτάκης αλλά......
και της ευρύτερης περιοχής στο καθιερωμένο ετήσιο κάλεσμα «της Γιορτής του Ψαρά» που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (10/9), λίγο μετά τις 9 το βράδυ, στο λιμάνι της πόλης.
Η γιορτή, για πρώτη φορά οργανώθηκε από τον Καλλικρατικό Δημοτικό Οργανισμό Άθλησης, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα και το φινάλε των φετινών «Κυζικείων 2011» που ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου.
Να σημειωθεί ότι όλο αυτό τον καιρό πραγματοποιήθηκαν πάνω από 15 εκδηλώσεις στα πλαίσια του θεσμού, οι οποίες κάλυψαν σε μεγάλο εύρος την πολιτιστική δραστηριότητα της Δ.Ε.Ν.Αρτάκης. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν και πήραν μέρος ορχήστρες, χορευτικοί σύλλογοι και μουσικά σύνολα της Εύβοιας αλλά και άλλων διαμερισμάτων, προσδίδοντας λαμπρότητα και κύρος στην ολοκλήρωση του κύκλου των Κυζικείων.
Στο σύντομο αποχαιρετισμό μήνυμα της, η πρόεδρος ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη τόνισε τη σημασία της στήριξης, της προώθησης και της διάσωσης του θεσμού από τον Αρτακινό λαό και δεσμεύτηκε ότι ο Οργανισμός θα εξελίξει σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια τις γιορτές των Κυζικείων, δουλεύοντας συντονισμένα με όλες τις δυνάμεις του προσωπικού του, προκειμένου οι εκδηλώσεις των επομένων ετών να διευρύνουν την καλλιτεχνική και ιστορική έκφραση σε περισσότερες μορφές.
Παράλληλα δεν έκρυψε την συναισθηματική φόρτιση της, όταν ευχαρίστησε τους πολίτες της Ν. Αρτάκης για τη μέχρι τώρα μεγάλη συμμετοχή τους στα Κυζίκεια και απέδωσε τη μεγάλη επιτυχία τους φέτος στο προσωπικό του ΔΟΑΠΠΕΧ που παρά τις δυσκολίες, εργάστηκε νυχθημερόν για την λειτουργικότητα και πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.
Το μουσικοχορευτικό φινάλε του Σαββατόβραδου που συμπεριέλαβε και το συμβολικό ψήσιμο της σαρδέλας, τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Χαλκίδας, Θανάσης Ζεμπίλης, ο αντιδήμαρχος, Μάνος Φωτάκης και Δημοτικός Σύμβουλος, Παναγιώτης Αναστασιάδης, η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη και ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Γιώργος Γεραντώνης, που είχε και το γενικό πρόσταγμα της εκδήλωσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων από την ευρύτερη καλλικρατική επικράτεια του Δήμου Χαλκιδέων.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΠΗΣ