Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 - 1

Έκκληση στους εύπορους οπαδούς της ΑΕΚ να συνεισφέρουν στα οικονομικά της «Ένωσης» απηύθυνε ο Στάυρος Αδαμίδης, μετά τη λήξη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο πρόεδρος της Ένωσης έκανε παράλληλα παράπονα για τη διαιτησία του ντέρμπι.

«Ήμασταν καλή ομάδα σήμερα. Πολλοί από εσάς, στον Τύπο, έχετε απαξιώσει την ΑΕΚ. Παίξαμε με τον πιο δυνατό αντίπαλο μας και δεν τον αφήσαμε να κάνει ευκαιρία. Αυτό που καταφέραμε είναι να.....
απαντήσουμε σε όλα τα απαξιωτικά σχόλια των τελευταίων ημερών. Αυτά που έλεγαν ότι δεν έχουμε παίκτες, κι ότι δεν έπρεπε να φύγει ο προπονητής. Κρίναμε ότι έπρεπε να αλλάξουμε προπονητή. Αυτά τα παιδιά, οι παίκτες μας, αξίζουν τη στήριξή μας» ανέφερε αρχικά.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Στο 10' είχαμε τρεις κίτρινες. Πρέπει να βελτιωθούν πολλά πράγματα στη διαιτησία. Τα ματς παίζονται στους αγωνιστικούς χώρους. Περιμένω να βελτιώσει πολλά η ΚΕΔ».

Αναφορικά με τα διοικητικά της ΑΕΚ, υποστήριξε:

«Κάναμε πρόσκληση ενδιαφέροντος για όλους να κάνουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 27 Οκτωβρίου. Αυτή η ομάδα έχει και παρόν και μέλλον. Αυτή η απαξίωση είναι άνευ προηγουμένου. Δεν εστιάζω μόνο στο πρόσωπό μου. Πρόεδρος είμαι λογικό είναι να δεχθώ κριτική. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και δεδομένα αλλά λύσεις υπάρχουν αρκεί να το πιστέψουμε. Εμείς δεν είμαστε καρεκλοκένταυροι. αν χρειαστεί θα βοηθήσουμε οποιονδήποτε, ακόμα και την επόμενη διοίκηση που θα ρθει. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ δεν χρειάζεται να μοιραστεί σε στρατόπεδα και πρέπει όλοι μαζί να βρούμε λύσεις, είτε αυτές είναι οικονομικές, είτε διοικητικές».

Όταν του ζητήθηκε να πει τι είπε στους παίκτες του πριν την έναρξη της αναμέτρησης, τόνισε:

«Τους είπα ότι από αυτά που διάβαζα, τα ΜΜΕ επικεντρώνονται στα πόσα γκολ θα δεχθούμε και αν διασυρθούμε. Τους είπα να δώσουν τις απαντήσεις τους. Έκαναν το καλύτερο. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε ευκαιρίες, λίγο πιο τυχεροί να ήμασταν θα είχαμε πάρει τη νίκη...».

Τέλος, για τις επαφές που έχει με τον κ. Νοτιά, είπε:

«Τελευταία φορά που μίλησα με τον κ. Νοτιά ήταν πριν 10 μέρες. Τον ενημέρωσα για τις επαφές με τους επενδυτές. Ψάχνει και αυτός για συμπαίκτες. Υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά όχι ουσιαστικό. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Ο κ. Νοτιάς στηρίζει και ο κ. Παππάς έχει βάλει πολλά χρήματα. Χρειάζονται και άλλοι για να βοηθήσουν την προσπάθεια. Μέχρι τις 27 Οκτωβρίου περιμένουμε προτάσεις και οι μέτοχοι μέχρι την 1η Νοεμβρίου θα πρέπει να δώσουν τις απαραίτητες λύσεις. Αν δεν υπάρξουν λύσεις, η ΑΕΚ δεν πρόκειται να χαθεί. Πολλοί που κατηγορούνται, έχουν προσφέρει πολλά. Τους απαξιώνουμε και αυτούς. Η ΑΕΚ δεν χρειάζεται να είναι σε στρατόπεδα. Πρέπει να είναι πραγματική Ένωση. Υπάρχει υλικό για να πρωταγωνιστήσει. Πρέπει να δοθούν οι οικονομικές και διοικητικές λύσεις».

Η απάντηση του Ολυμπιακού

Στα παράπονα περί διαιτησίας που εξέφασε ο Σταύρος Αδαμίδης, Η ΠΑΕ Ολυμπιακός απάντησε:

«Αν στο 43' είχε αποβληθεί ο Γκούντγιονσεν, όλα θα ήταν αλλιώς», τονίζουν οι «ερυθρόλευκοι».

» Όντως έγινε ένα ματς χωρίς φάσεις. Υπήρχαν πολλά σφυρίγματα και χανόταν ο ρυθμός. Βέβαια, όντως εμείς δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε».

Μώραλης: «Δίκαιο το αποτέλεσμα»

Δίκαιη χαρακτήρισε την ισοπαλία (1-1) που πήρε ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ, ο Γιάννης Μώραλης.

Ο αντιπρόεδρος των «ερυθρολεύκων» τόνισε πως μοναδική «παραφωνία» ήταν τα πολλά σφυρίγματα του κύριου Κωνσταντινέα τα οποία δεν επέτρεψαν στην ομάδα του να βρει ρυθμό, ενώ στο τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κύριο Αδαμίδη για τη φιλοξενία της αποστολής των Πειραιωτών.

«Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Φυσικά και θέλαμε να πάρουμε τη νίκη, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Φεύγουμε με μία ισοπαλία. Θεωρώ πως είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Βέβαια, τα πολλά σφυρίγματα που είχε το ματς δεν μας βοήθησαν καθόλου στο να αποκτήσουμε ρυθμό. Τώρα επικεντρωνόμαστε για το ματς της Τετάρτης (19/10) κόντρα στην Ντόρτμουντ για το Champions League», είπε αρχικά ο Γιάννης Μώραλης, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πολλά σφυρίγματα: «Είναι γενικά κακό για το ποδόσφαιρο να έχουμε τόσα πολλά σφυρίγματα σε ένα ματς. Εάν θέλουμε εμείς να λέμε πως είμαστε μία ομάδα που θέλει να παίζει με ρυθμό δεν μας ωφελεί καθόλου αυτό που γίνεται».

Τέλος , για τη φιλοξενία που είχε η αποστολή του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ: «Ευχαριστούμε τον κύριο Αδαμίδη για τη φιλοξενία. Ήταν ένα ντέρμπι, το οποίο έγινε σε κόσμια επίπεδα και έτσι θα πρέπει να είναι όλοι αυτοί οι αγώνες».