Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ


Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λήψη μέτρων για τη χρήση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΟΑΠΠΕΧ (τη Δευτέρα 10/10/11), η Πρόεδρος κ. Λίλιαν Ζλακώνη, ενημέρωσε το Σώμα, ότι έχει διαπιστωθεί να εισέρχονται για χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων και ειδικότερα των δημοτικών γηπέδων ποδοσφαίρου, αθλητικοί σύλλογοι ποδοσφαίρου χωρίς να έχουν ενημερώσει είτε .....
εγγράφως είτε προφορικώς την Διοίκηση.
Στη συνέχεια τόνισε ότι, αυτό έχει ως αποτέλεσμα είναι να μην είμαστε ενήμεροι προκειμένου να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, όσο το δυνατόν καλύτερα προς τους χρήστες των αθλητικών εγκαταστάσεων και δημιουργούνται προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τους.
Συγκεκριμένα, επειδή τα γήπεδα όπως είναι φυσικό είναι ασφαλισμένα, σπάζουν λουκέτα, δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης αποδυτηρίων και χώρων υγιεινής με ότι αυτό συνεπάγεται. Επιπλέον, δεν είναι ενημερωμένο το γραφείο συντήρησης χλοοτάπητα με αποτέλεσμα, η απρογραμμάτιστη χρήση να δημιουργεί προβλήματα στην αποτελεσματική συντήρηση και τέλος όπως είναι φυσικό η αθλητική εγκατάσταση παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης με ανοικτές πόρτες και πεταμένα σκουπίδια.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και την ευθύνη προστασίας της Δημόσιας περιουσίας το συμβούλιο κάνοντας αποδεκτή την πρόταση της Προέδρου, στο σύνολό της, αποφάσισε τη λήψη των παρακάτω μέτρων.

ΜΕΤΡΑ ΧΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
1. Το δικαίωμα χρήσης οποιασδήποτε αθλητικής εγκατάστασης και ειδικότερα γηπέδου ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα φυσικό ή συνθετικό, στο εξής θα το έχουν μόνο όσοι έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα στον ΔΟΑΠΠΕΧ και έχουν λάβει με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο έγγραφη απάντηση.
2. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί χρήση αθλητικής εγκατάστασης και ειδικότερα γηπέδου ποδοσφαίρου χωρίς τις προϋποθέσεις της ανωτέρω παραγράφου , τότε θα επιβάλλεται :

Ι. Ποινή έγγραφης επίπληξης με Απόφαση Προέδρου.
ΙΙ. Σε περίπτωση υποτροπής εντός χρονικού διαστήματος ενός έτους,
Α) Ποινή αποκλεισμού χρήσης μέχρι 30 ημερολογιακών ημερών της συγκεκριμένης εγκατάστασης με Απόφαση Προέδρου και προσθετικά
Β) Ποινή αποκλεισμού χρήσης μέχρι 60 ημερολογιακών ημερών όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου
ΙΙΙ. Σε περίπτωση νέας υποτροπής εντός χρονικού διαστήματος ενός έτους από την επιβολή της ποινής της περίπτωσης (Ι.), επιβάλλεται ποινή έως και ενός έτους απαγόρευσης χρήσης σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις με Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.


ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΠΗΣ