Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 

ΣΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΝΔΕΙΑΣ

Οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων ένδειας (απορίας) –που στο σύνολό τους, έχουν ως μοναδικό εισόδημα την κοινωνική αυτή παροχή- απευθύνονται στο Δήμο, αγωνιώντας για την καθυστέρηση στην καταβολή τους. Ευνόητο είναι ότι οποιαδήποτε ανάλογη καθυστέρηση σε .....
περιόδους εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, είναι καταστροφική και εξαθλιωτική για τη ζωή αυτών των πολιτών.
Είναι προφανές πως στο νέο σύστημα καταβολής των προνοιακών αρχικά υπήρξαν προβλήματα και αρκετά συχνά παρατηρούνται καθυστερήσεις. Δικαιολογημένα οι δικαιούχοι είναι έντονα δυσαρεστημένοι. Είναι δε επιπρόσθετα φορτισμένοι από την καχυποψία και τον φόβο που δημιουργεί το κλίμα των συνεχών και γενικότερων περικοπών, αν και στην περίπτωση δεν υφίσταται κάτι τέτοιο τουλάχιστον έως τον παρόντα χρόνο.
Από πλευράς Δήμου Χαλκιδέων, διευκρινίζεται ότι:
Η κοινωνική αυτή παροχή είναι Κρατική, η οποία απλώς διανέμεται στους δικαιούχους μέσω των Δήμων. Η επίσημη πληροφόρηση θέλει τις σχετικές πιστώσεις εντός του επομένου διαστήματος να διαβιβάζονται στους Δήμους, ώστε να καταβληθούν στους κατά νόμο δικαιούχους τους.
Σε ότι αφορά στο Δήμο Χαλκιδέων, το συνολικό ποσό των προνοιακών επιδομάτων ένδειας (απορίας) ανέρχεται στα 98.000 ευρώ.
.