Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ

Μοιάζει με κακόγουστο αστείο. Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία. 

Το σύνθημα του Πολυτεχνείου, φέτος μας εκφράζει απόλυτα. Μόνο που η γιορτή συνέπεσε χρονικά με την ανάδειξη μιας κυβέρνησης– εξαμβλώματος από κάποιους εκείνης της γενιάς, χέρι – χέρι με νοσταλγούς της χούντας! Μιας κυβέρνησης, που ισχυρίζεται ότι ....
κατασκευάστηκε για να μας σώσει.
Κι όμως. Η αναγκαιότητα δημιουργίας μιας κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» πήγασε από το αδήριτο καθήκον τους να σώσουν το σύστημα που υπηρετούν. Το σύστημα – τέρας που κάθε μέρα παίρνει όλο και πιο φρικιαστικό πρόσωπο, μας βυθίζει στη φτώχια, όσους έχουμε ακόμα δουλειά, στέλνει το 1/3 όσων μπορούν να δουλέψουν στην ανεργία, απλώνει πάνω στην κοινωνία το πέπλο της κατάθλιψης, καταργεί κυνικά και τις τελευταίες υπόνοιες ενός κοινωνικού κράτους, διαλύει το δημόσιο σχολείο και υποθηκεύει με μνημονιακούς όρους το μέλλον των παιδιών.
Αυτό το κράτος σ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, που μας άφησε γεια, στηρίχθηκε σταθερά πάνω σε πυλώνες, ένας από τους οποίους ήταν και ο συνδικαλισμός. Για ορισμένους αποτέλεσε εφαλτήριο για τον πολιτικό στίβο. Για αρκετούς, εργαλείο για την ατομική τους αναρρίχηση και την άσκηση εξουσίας στους χώρους δουλειάς. Για τους πολλούς, για όλους εμάς, καθησυχαστική αντιπροσώπευση.
Τόσα χρόνια τους ψηφίζαμε γιατί νομίζαμε ότι υπηρετούν τα συμφέροντά μας, λες και ήμασταν ανίκανοι να ασχοληθούμε οι ίδιοι με τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής στο σχολείο και στην κοινωνία.
Οι πιο πολλοί μας πούλησαν.
Εμείς αδειάσαμε τις γενικές συνελεύσεις.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Σε λίγες μέρες μας καλούν να τους ξαναψηφίσουμε. Αυτή τη φορά, κάποιοι από εμάς το σκεφτήκαμε καλύτερα. Είπαμε ότι μπορούμε καλύτερα μόνοι μας. Αυτή τη στιγμή είμαστε λίγοι. Ξέρουμε, όμως, ότι έχεις τους ίδιους προβληματισμούς.
Ελπίζουμε να βρεθούμε, να συζητήσουμε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας και να προσπαθήσουμε να δώσουμε μια άλλη διάσταση στον συνδικαλισμό.

Να πάψει πια:
  • Η υποκλοπή της ψήφου μας με ψεύτικες υποσχέσεις για κοινωνικούς αγώνες ανατροπής μιας κατάστασης την οποία τα δικά τους κόμματα (που ουδέποτε απαρνήθηκαν) δημιούργησαν.
  • Η εκβιαστική εξαγορά της ψήφου μας με αντάλλαγμα την προνομιακή μεταχείριση σε αποσπάσεις και τοποθετήσεις.
  • Η ανεμπόδιστη δράση των επαγγελματιών συνδικαλιστών ως τοπικό αναισθητικό με χοροεσπερίδες και ολιγοήμερα ταξιδάκια αναψυχής στο εξωτερικό, προφανώς εμμένοντας στο «λεφτά υπάρχουν» και «μαζί τα φάγαμε».
  • Η στάση μας ως παθητικών ανά διετία ψηφοφόρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ
teleftaiathrania@gmail.com
Συντονιστική ομάδα και υποψήφιοι στις εκλογές 23/11/11 :
  1. Αντωνιάδης Αμανάτιος
  2. Αποστολοπούλου Εύη
  3. Αυγερινός Γιάννης
  4. Γοδέβενου Ελένη
  5. Ζέρβα Ευδοκία
  6. Ζερβουδάκης Μπάμπης
  7. Καϊτσιώτης Δημήτρης
  8. Καλαθέρη Μαγδαληνή
  9. Κατσαδούρας Θανάσης
  10. Κοντονίνας Δημήτρης
  11. Κωστοπούλου Μίκα
  12. Μανούσου Δήμητρα
  13. Μουρτζάκης Θανάσης
  14. Μούτσιος Δημήτρης
  15. Παπουτσή Έλλη
  16. Σαμπάνη Βάσω
  17. Σιόλια Μαριλένα
  18. Τασίνα Αρετή
  19. Χαλκιά Βιβή