Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
Την παρελθούσα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 το απόγευμα στην  Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αναγορεύθηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του .....Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο διακεκριμένος φιλόλογος, λογοτέχνης, μεταφραστής, κριτικός και επιμελητής των Απάντων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και άλλων έργων, κ. Νικόλαος Δ. Τριανταφυλλόπουλος.
Για να παρευρεθεί στην τελετή αυτή, μετέβη στην Θεσσαλονίκη και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη, Γενικός Αρχιερατικό Επίτροπο, αφού ο κ. Τριανταφυλλόπουλος είναι εκλεκτό μέλος της Τοπικής μας Εκκλησίας, συνεργάτης Της και, μέσα από τα έργα του, προβάλλονται πάντοτε τα βίωματά του στην ορθόδοξη παράδοση και ζωή, την οποία με ταπεινό φρόνημα αγωνίζεται να ακολουθεί πιστά.
Στην τελετή παρευρέθησαν ακόμη ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, Κληρικοί εκ Θεσσαλονίκης, Καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και ο Χαλκιδεύς κ. Ανέστης Κεσελόπουλος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής, τα μέλη της οικογενείας του κ. Τριανταφυλλόπουλου, οι Χαλκιδείς κ. Άγγελος Μαντάς, Δρ. Φιλολογίας και κ. Ιωάννης Τζώρτζης, Φιλόλογος με μέλη των οικογενειών τους, πολλοί επιστήμονες, φοιτητές και άλλοι πνευματικοί άνθρωποι, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τον κ. Τριανταφυλλόπουλο.