Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΧΟΡΩΔΙΑ – ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 6.00 μ.μ., στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, έλαβε χώρα, η καθιερωμένη από πολλών ετών Μουσική Εκδήλωση της Χορωδίας - Ορχήστρας Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, σε.....
συνεργασία με το τμήμα «Μουσικής Παιδείας» της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος, αφιερωμένη στη Μεγάλη Εορτή της Γέννησης του Χριστού.
            Στην Εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, εκπρόσωποι των αρχών της Πόλεώς μας και πλήθος κόσμου, παρουσιάσθηκαν γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες Ελλήνων και ξένων συνθετών, καθώς και κάλαντα από τη Δημοτική μουσική μας παράδοση.
            Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Νήφων Συριανός, Ιερατ. Προϊστάμενος στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος, ο οποίος έκαμε μία θαυμάσια θεολογική ομιλία αναφερθείς, μεταξύ άλλων και στην ερμηνεία του τροπαρίου κοντακίου της Εορτής « Η Παρθένος σήμερον...».
            Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του και απένειμε ένα μικρό δώρο στα παιδιά της Χορωδίας, τα οποία πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή διακρίθηκαν σε άλλους τομείς (αθλητικούς αγώνες, μεταπτυχιακές σπουδές κ.τ.λ.), ή ακόμη συμπλήρωσαν πολλά χρόνια συμμετοχής στην Χορωδία - Ορχήστρα μας.
            Στο τέλος της εκδήλωσης, ευχαρίστησε τους συντελεστικούς παράγοντες της Εκδήλωσης, συνεχάρη τον ομιλητή π. Νήφωνα, τον Μαέστρο κ. Παύλο Κουρμπέτη και τα αδέλφια του μουσικούς Κωνσταντίνο, Βασιλική και Αλεξάνδρα, την υπεύθυνο του Παιδικού Τμήματος κ. Άννα Ροδά, την Γενική Υπεύθυνη της Χορωδίας - Ορχήστρας κ. Μαγδαληνή Αργυράκη, Καθηγήτρια – Θεολόγο, μαζί με την βοηθό της πρεσβυτέρα κ. Χρυσούλα Καλαφάτη, καθώς και τα 200 περίπου παιδιά πού συμμετέχουν σ' αυτήν.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ