Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ
ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 7 ΚΑΙ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
 Το διήμερο 6 και 7 Ιανουαρίου πανηγύρισε με λαμπρότητα ο Ενοριακός Ι. Ναός του Αγίου Ιωάννου του ...
Προδρόμου Χαλκίδος, μία εκ των τεσσάρων παλαιών Ενοριών της Πόλης, όπου και το παλιό Κοιμητήριό της, με τη συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξαν στον μεν Εσπερινό ο Ιεροκήρυξ Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης και στη Θεία Λειτουργία ο Ιεροκήρυξ Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης.


Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου το απόγευμα μετέβη στην Ιερά Μονή Πεντέλης για να ευχηθεί στον εορτάζοντα Ηγούμενο της Ιεράς Μονής και πνευματικό του πατέρα, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, καθώς και για να επισκεφθεί ασθενείς από την Εύβοια σε Νοσοκομεία των Αθηνών.

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου το πρωί, λειτούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ψαχνών, με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος, κηρύσσοντας και τον θείο λόγο μετά το Ιερό Ευαγγέλιο.

Μετά την Θεία Λειτουργία επέστρεψε στη Χαλκίδα, όπου ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της Χορωδίας-Ορχήστρας των Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ και την υπόλοιπη ημέρα, ανταποκριθείς σε προσκλήσεις τοπικών Συλλόγων και Φορέων, ευλόγησε την Βασιλόπιτά τους και απέστειλε Κληρικούς εκπροσώπους του, όπου ο ίδιος δεν κατόρθωσε να παρευρεθεί.  

Στο μεταξύ, την περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου, όπως είχε προγραμματισθεί, πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις του Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου με τους νεοεισαχθέντες στο Πανεπιστήμιο φοιτητές της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στη Χαλκίδα την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου και η δεύτερη στην Αιδηψό την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012. Συνολικά, παρευρέθησαν περί τους 140 φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα της προσωπικής επικοινωνίας με τον Επίσκοπο και πνευματικό τους πατέρα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ