Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Β' ΕΘΝΙΚΗ

Μεγάλο «διπλό» του Πλατανιά στη Λάρισα, η Χ-ειρόφρενο για Βέροια



Μεγάλη νίκη μέσα στο «AEL FC Arena» πέτυχε ο Πλατανιάς και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Βέροιας (1-1) με την Καλλιθέα, οι Κρητικοί έμειναν μόνοι πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα της Football League, έπειτα από 12 αγώνες. Σημαντική ήταν και....
η νίκη του τρίτου της βαθμολογίας, Πανθρακικού με 2-1 επί του Πιερικού.

Στη Λάρισα, ο Μαραγκουδάκης στο 52ο λεπτό του αγώνα, βρήκε τον
δρόμο προς τα δίχτυα για τον Πλατανιά και έκανε το 0-1, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, δίνοντας στην ομάδα της Κρήτης το «τρίποντο» και... γκρίνια στους «βυσσινί» από τους οπαδούς που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Στο «Ελ Πάσο» της Καλλιθέας, η Βέροια στο 41ο λεπτό άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κάντι αλλά το τέρμα του Μαρουκάκης στο 64΄, διαμόρφωσε το τελικό 1-1, στερώντας από τους φιλοξενούμενους την… συγκατοίκηση στην κορυφή με τον Πλατανιά.


Στην Κομοτηνή, ο Πανθρακικός πήρε ένα σημαντικό τρίποντο που του έδωσε την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την Βέροια, καθώς επικράτησε του Πιερικού με σκορ 2-1.


Η Επανομή συνέχισε σε... φουλ ρυθμούς και μετά το 6-1 επί της Παναχαϊκής, τώρα ήρθε το 6-0 επί του Διαγόρα. Ακόμα μια επιβλητική εμφάνιση από την Αναγέννηση, η οποία συνέτριψε τους Ροδίτες των τεράστιων προβλημάτων. Οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη είχαν συνεχώς την υπεροχή και το ματς επρόκειτο για επιθετικό μονόλογο. Οι νησιώτες δεν προέβαλαν σε καμία στιγμή αντίσταση και μοιραία γνώρισαν τη βαριά ήττα. Σκόρερ για τους Θεσσαλονικείς ήταν οι Καραγιάννης (3), Γκέσιος, Καρλάο και Δεινόπαπας.


Σημαντική νίκη σημείωσε και ο Φωκικός στην Άμφισσα με 2-0 κόντρα στα Ψαχνά. Πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια αποδείχτηκε ο Φωκικός και πήρε ένα σημαντικό «τρίποντο» για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες, ωστόσο δεν τις εκμεταλλεύτηκαν, κάτι που έκαναν και με το παραπάνω οι παίκτες του Μιχάλη Κασάπη. Σκόρερ για τους νικητές οι Καλλέργης και Δημητρίου.


Η 12η αγωνιστική:


Παρασκευή, 20/1
Θρασύβουλος-Βύζας Μεγάρων 1-0

(1’ Σύρος)

Σάββατο, 21/1
Αγροτικός Αστέρας-Πανσερραϊκός 1-0

(55’ Σαχινίδης)

Κυριακή, 22/1

Εθνικός Αστέρας-Καλλονή 0-0

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Παναχαϊκή 0-0


Φωκικός-Ηρακλής Ψαχνών 2-0

(16΄Καλέργης, 50΄Δημητρίου)

Αναγέννηση Επανομής-Διαγόρας 6-0

(25΄, 34΄, 60΄Καραγιάννης, 50΄Γκέσιος, 52΄Καρλάο, 76΄Δινόπαπας)

Λάρισα-Πλατανιάς 0-1

(52΄Μαραγκουδάκης)

Καλλιθέα-Βέροια 1-1

(41΄ Κάντι- 64΄Μαρουκάκης)

Πανθρακικός-Πιερικός 2-1

(63΄Μουνάφο, 65΄Κοντογουλίδης – 54΄Κουτσοσπύρος)