Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Β' ΕΘΝΙΚΗ

Απώλειες για Πλατανιά και Λάρισα, με αποχώρηση απειλεί η Καλλιθέα

Όλοι για τη Βέροια... δούλεψαν στην 14ηη αγωνιστική της Football League, καθώς η «Βασίλισσα του Βορρά», αφού νίκησε χθες τον Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο, σήμερα, είδε τους άλλους δύο διεκδικητές του τίτλου να χάνουν βαθμούς.  Η Λάρισα γνώρισε έχασε 1-0 από την Καλλιθέα με τέρμα του Μαρουκάκη στο.... «Ελ Πάσο» και αυτή ήταν η τέταρτη σερί ήττα για τους «βυσσινί», ενώ η Αναγέννηση Επανομής έκοψε δύο βαθμούς από τον Πλατανιά στο 0-0 και πλέον οι Κρητικοί έχουν συγκάτοικο στην κορυφή τη Βέροια. Ωστόσο, για τον Πλατανιά, αυτή η ισοπαλία μπορεί να θεωρηθεί ακόμα και θετικό αποτέλεσμα μέσα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πανθρακικός επικράτησε εύκολα με 2-0 στην Καισαριανή της ομάδας Νέων του Εθνικού Αστέρα και έτσι η ομάδα της Κομοτηνής ανέβηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. «Περίπατο» έκανε η Παναχαϊκή στη Ρόδο συντρίβοντας τον Διαγόρα με 4-0, η Αναγέννηση Γιαννιτσών πήρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στην ΑΕΛ Καλλονής (2-1), ενώ με το ίδιο σκορ (2-1) επικράτησε και ο Θρασύβουλος στην Φυλή του Πιερικού. Ηρακλής Ψαχνών και Πανσερραϊκός έμειναν στο 0-0, ενώ βαθμολογική ανάσα πήρε ο Φωκικός που νίκησε στην Άμφισσα με 1-0 τον Βύζαντα Μεγάρων.

Απειλεί με αποχώρηση η Καλλιθέα!

Τι και αν στο αγωνιστικό μέρος, η Καλλιθέα τα πήγε περίφημα κερδίζοντας τη Λάρισα, λίγο αργότερα, ο αθηναϊκός σύλλογος με ανακοίνωσε που εξέδωσε, χαρακτήρισε το πρωτάθλημα της Football League μια φαρσοκωμωδία και απειλεί με αποχώρηση, εάν δεν αλλάξουν άμεσα τα δεδομένα:

«Η διοίκηση της ΠΑΕ ΓΣ Καλλιθέα αποφάσισε να ταράξει το τέλμα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, να θέσει τέρμα στην απάθεια και την υποκρισία, να αξιώσει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε κώμα. Ολοι το γνωρίζουν, αλλά υποκρίνονται ότι δεν το βλέπουν, ΠΑΕ που αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, αγώνες πρωταθλήματος που αρχίζουν με καθυστέρηση μέχρι να ολοκληρωθεί ο «έρανος» για τις αμοιβές των διαιτητώ , ποδοσφαιριστές, προπονητές, υπάλληλοι απλήρωτοι επί μήνες. Αυτή είναι δυστυχώς η σημερινή πραγματικότητα. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο που τραυματίστηκε βαριά από τα στημένα τις πλαστογραφίες σήμερα πεθαίνει βουτηγμένο στα χρέη και στην ανυποληψία.

Η ιστορία της ομάδας μας δεν της επιτρέπει να συνεχίσει να συμμετέχει σε μία φαρσοκωμωδία. Η διοίκηση αποφάσισε να ταράξει το τέλμα, να ενημερώσει το φίλαθλο κόσμο και τις υπερκείμενες αρχές ότι -εάν η κατάσταση συνεχιστεί- δεν θα ακολουθήσει να συμπράττει στο κατασκεύασμα που ονομάζεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο φίλαθλος κόσμος θα πρέπει να πληροφορηθεί ότι οι ΠΑΕ δεν είναι βιώσιμες, όσες κατάφεραν και επέζησαν με τις θυσίες ελάχιστων ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους υποθήκευσαν το μέλλον αυτών και των οικογενειών τους. Στην ομάδα μας, ο Νίκος Σαλευρής, ο μοναδικός μέχρι σήμερα αιμοδότης της, δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να συνεχίσει να σηκώνει το βάρος της λειτουργίας της. Η αδιαφορία των επίσημων αρχών, η διακοπή των επιχορηγήσεων, πρωτοφανής αποστασιοποίηση της τοπικής κοινωνίας και της δημοτικής αρχής, έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο.

Η αγάπη των φιλάθλων δεν φτάνει, οι φωνές συμπάθειας δεν είναι αρκετές, οι προσπάθειες των μελών του Δ.Σ. της ΠΑΕ δεν αποτρέπουν το αδιέξοδο. Μετά τη γνωστοποίηση του Νίκου Σαλευρή ότι αδυνατεί πλέον να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την ομάδας μας η μόνη λύση που απομένει είναι μία, να αποσυρθεί η ομάδας μας από το πρωτάθλημα.

Εάν τις αμέσως επόμενες ημέρες εξακολουθήσει η σημερινή κατάσταση δεν πρέπει να εκπλαγεί ο οποιοσδήποτε από τις εξελίξεις. Η ΠΑΕ ΓΣ Καλλιθέα θα διακόψει τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα».

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:

Σάββατο (28/1)
Αγροτικός Αστέρας - Βέροια 1-2
(68' πεν. Καρακατσάνης- 30' Κάντι, 83' Βεργώνης)

Κυριακή (29/1)
Διαγόρας-Παναχαϊκή 0-4
(29' Θεοδωρέλλης, 34' Φουρτάδο, 51' Ντίνας, 89' Μαπούκου)

Αναγέννηση Γιαννιτσών - ΑΕΛ Καλλονής 2-1
(42' Σπαθάρας, 81' Σερέτης- 91' πεν. Λεοζίνιο)

Φωκικός - Βύζας Μεγάρων 1-0
(20' Διαμαντόπουλος)

Εθνικός Αστέρας - Πανθρακικός 0-2
(29' Μπαϊκαρά, 72' πεν Χλωρός)

Θρασύβουλος - Πιερικός 2-1
(23' πεν., 68' Ντακόλ-58' Κουτσοσπύρος)

Καλλιθέα - ΑΕΛ 1-0
(15' Μαρουκάκης)

Αναγέννηση Επανομής - Πλατανιάς 0-0

Ηρακλής Ψαχνών - Πανσερραϊκός 0-0