Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ι. Περιβαλλοντική Εκπαιδευτική Δραστηριότητα
Στα πλαίσια της «Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας» (21/3), το τμήμα Περιβάλλοντος του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ., σε συνεργασία με το γραφείο δραστηριοτήτων της Δ/νσης B/βάθμιας Εκπ/σης (υπεύθυνος κ. Νεκτάριος Καντανολέων) και το Δασαρχείο Χαλκίδας (υπεύθυνος κ. Κων/νος Παλαιολόγος), πραγματοποιούν «Περιβαλλοντική Εκπαιδευτική Δραστηριότητα», που θα γίνει την.....
Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012, στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων, με τη συμμετοχή των περιβαλλοντολογικών ομάδων των γυμνασίων Βασιλικού και Ν. Λαμψάκου, στο δάσος του Αϊ Γιώργη Αρμά.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Αναχώρηση από τα σχολεία, ώρα 08:30
  • Άφιξη και υποδοχή στο χώρο της μονής
  • Ξενάγηση από τον ηγούμενο - συνοπτική παρουσίαση του ιστορικού  της μονής από αρχαιολόγο της 23ης εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
  • Περίπατος για περίπου 2km μέσα στο δάσος, με στάσεις σε επιλεγμένα σημεία, για ενημέρωση των μαθητών από τον κ. Καντανολέοντα και δασολόγους για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής κ.λ.π.
  • Επιστροφή στα λεωφορεία

ΙΙ. «1ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Δήμου Χαλκιδέων 2012»
Το Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ΄, ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), το 4ο Γυμνάσιο και το Εσπερινό Λύκειο Χαλκίδας, διοργανώνουν το 1ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Δήμου Χαλκιδέων 2012.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Χαλκίδα, στο 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας (Πάροδος 28ης Οκτωβρίου), το Σάββατο 31 Μαρτίου, με ώρα έναρξης 10:00 π.μ., με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων & Λυκείων, Δημοσίων & Ιδιωτικών σχολείων του διευρυμένου νέου Δήμου Χαλκιδέων.

Οργανωτική Επιτροπή:
Ζλακώνη Λίλιαν: Πρόεδρος Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας
Σοϊλεμέζης Αλέξανδρος: Πρόεδρος Δ.Σ. «Αθλητικού Εκπολιτιστικού Κέντρου ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ»
Κεφάλας Δημήτρης: Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής
Σκαλκώτας Νίκος: Διεθνής Μαίτρ, πρώην Πρωταθλητής Ελλάδος και προπονητής στο σκάκι
Καπεντζώνης Ανδρέας: Διευθυντής 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας
Οβαδίας Σάββας: Διευθυντής Εσπερινού Γενικού Λυκείου Χαλκίδας

ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΠΗΣ