Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
Τρίτη, 29 Μαΐου 2012
Δελτίο Τύπου
Παρέμβαση Σίμου Κεδίκογλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου
«Δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις, εάν η περιοχή αποστραγγιστεί από βασικές Υπηρεσίες»
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, όπου συζητήθηκε το θέμα της συνέχισης της λειτουργίας του υποκαταστήματος του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ παρευρέθη τη Δευτέρα, 28 Μαΐου ο Σίμος Κεδίκογλου, υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας. Ο Σίμος Κεδίκογλου υπενθύμισε ότι ήταν από τους πρώτους, που ενημέρωσε τον ....
Δήμαρχο για το σχεδιασμό κατάργησης του ΙΚΑ και από την αρχή τάχθηκε υπέρ κάθε απαραίτητης ενέργειας για την αποτροπή αυτής της εξέλιξης. Σε παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε χαρακτηριστικά:
« Όλοι μιλάμε για ανάπτυξη και η ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν μπορεί να έρθει από την υπερκορεσμένη Αθήνα, αλλά μόνο από την περιφέρεια και μάλιστα από περιοχές, που έχουν σαφείς αναπτυξιακές προοπτικές, όπως είναι ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου.
Το Ενεργειακό Κέντρο αναβαθμίζεται με τη μονάδα Φυσικού Αερίου και μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις ιδιαίτερα σε ενεργοβόρους τομείς της βιομηχανίας.
Στην Κύμη το Λιμάνι επεκτείνεται και μπορεί να γίνει η πύλη του κεντρικού ελλαδικού κορμού στη Μαύρη Θάλασσα, προσελκύοντας τις αντίστοιχες επενδύσεις. Όλα αυτά όμως δεν μπορούν να γίνουν, εάν η περιοχή «αποστραγγιστεί» από βασικές Υπηρεσίες. Ακόμα και μια απλή οικοδομή στη Σκύρο γίνεται βασανιστική, εάν πρέπει να μεταβαίνει ο ενδιαφερόμενος στο ΙΚΑ στη Χαλκίδα».
Παράλληλα, ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε, ότι θα πρέπει να αποτραπούν και τα σχέδια που υπάρχουν στη ΔΕΗ για υπαγωγή του ΑΗΣ Αλιβερίου στο Λαύριο. «Ο ΑΗΣ Αλιβερίου πρέπει να παραμείνει αυτόνομος και να εξελιχθεί σε πολυδύναμο ενεργειακό κέντρο» τόνισε χαρακτηριστικά. Καταλήγοντας δεσμεύτηκε, ότι θα είναι στο πλευρό του Δήμου σε κάθε μορφή κινητοποίησης που θα αποφασίσει.