Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ


Δωρεάν Διανομή Τροφίμων στους Άπορους



Στο πλαίσιο του Προγράμματος Δωρεάν Διανομής Τροφίμων που έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σύμφωνα με την 22830/20-04-2011 ΚΥΑ (ΦΕΚ 660/Β/) των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων περί καθορισμού κριτηρίων επιλεξιμότητας δικαιούχων δωρεάν διανομής τροφίμων από τα κοινοτικά αποθέματα της παρέμβασης, ο ...
Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων θα δέχεται αιτήσεις από τους υποψήφιους δικαιούχους δωρεάν διανομής τροφίμων βάσει της ως άνω ΚΥΑ (άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες) ΕΩΣ ΤΙΣ 25/06/2012 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, τόσο στην έδρα του δήμου στα Ψαχνά (Αβάντων 18 - Υπεύθυνη Υπάλληλος: Ευαγγελία Μιχαήλ – Τηλ.: 22283-50226) όσο και στο δημοτικό κατάστημα της Τ.Κ. Στενής της Δ.Ε. Διρφύων (Υπεύθυνη Υπάλληλος: Ελένη Ζώη – Τηλ.: 22280-51220 & 51544).
Η αίτηση, η οποία θα παρέχεται στον/στην ενδιαφερόμενο-η από τις υπηρεσίες του δήμου, θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
• Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 για τη συμμετοχή του ενδιαφερόμενου στο Πρόγραμμα μέσω ενός και μόνο φορέα υλοποίησης (θα δίνεται επίσης από τις υπηρεσίες του δήμου).
• Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου, ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοποίησης του ενδιαφερόμενου.
• Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης στην περίπτωση οικογενειών (πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες).
• Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το δήμο, στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι είτε μόνιμος κάτοικος ορεινής ή μειονεκτικής περιοχής είτε μόνιμος κάτοικος που επλήγη αποδεδειγμένα –κατά το χρόνο εφαρμογής του Προγράμματος- από θεομηνίες, σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές κ.ά. Για το χαρακτηρισμό των περιοχών ως ορεινών και μειονεκτικών, παρακαλούμε κατεβάστε την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ (η οποία τροποποιεί την προηγούμενη Οδηγία 81/645/ΕΟΚ).
• Θεωρημένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος Φόρου Εισοδήματος του προηγούμενου έτους εφαρμογής του Προγράμματος. Αν ο ενδιαφερόμενος δεν έχει παραλάβει εκκαθαριστικό σημείωμα από την αρμόδια ΔΟΥ υποχρεούται να προσκομίσει αντίγραφο της φορολογικής του δήλωσης, ενώ αν δεν υποχρεούται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να υποβάλει Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ ή βεβαίωση απορίας από αρμόδια δημόσια αρχή.
• Έγγραφο από Κρατικούς Φορείς Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, κλπ.) που να χαρακτηρίζει το νόσημα του πάσχοντος ανάλογα με τη σοβαρότητά του (βαρύ, δυσίατο, ανίατο) στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, χρόνια πάσχοντας, ψυχικά πάσχοντας, κλπ.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 25/06/2012 ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ.

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΡΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ‘Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (άπορα άτομα ή οικογένειες θεωρούνται όσοι έχουν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα 12.000€ συν τις πιθανές προσαυξήσεις κατά περίπτωση: 30% για τη σύζυγο, 30% για το πρώτο και 30% για το δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί, 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά, 50% στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα, 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας – οι προσαυξήσεις υπολογίζονται επί του αρχικού ποσού των 12.000€)
.

Κάθε άπορο άτομο υποβάλλει αίτηση μόνο για τον εαυτό του, εφόσον δε σιτίζεται σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα και δεν εκπροσωπεί με την αίτησή του κάποια οικογένεια.
Σημειώνεται ότι όλες οι αιτήσεις των τελικών δικαιούχων μαζί με τα επιμέρους κατά περίπτωση δικαιολογητικά τους θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, όπου θα ερευνηθεί η πληρότητα και η εγκυρότητά τους ενώ ταυτόχρονα θα διενεργηθεί διασταυρωτικός έλεγχος ώστε να προκύψουν οι τελικοί δικαιούχοι οι οποίοι θα πρέπει να ικανοποιούν τα κριτήρια της παραπάνω ΚΥΑ. Όσον αφορά στη διανομή προϊόντων, αυτή θα ξεκινήσει να πραγματοποιείται σταδιακά από το Νοέμβριο του 2012 σε σημεία που θα οριστούν μετά από συνεννόηση με την ανωτέρω υπηρεσία. Σε κάθε περίπτωση, οι τελικοί δικαιούχοι θα ενημερωθούν με τον προσφορότερο τρόπο.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την επιλεξιμότητα των δικαιούχων των προγραμμάτων δωρεάν διανομής τροφίμων σε άπορους της χώρας έτους 2012 (εισοδηματικά κριτήρια, τεκμηρίωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας, δικαίωμα συμμετοχής για πολίτες κρατών εκτός ΕΕ, πιστοποίηση αναπηρίας, κλπ.), παρακαλούμε κατεβάστε το υπ’ αριθμ. πρωτ. 414/35857/27-03-2012 έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με θέμα “Διευκρινίσεις θεμάτων περί επιλεξιμότητας δικαιούχων των προγραμμάτων δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους της χώρας έτους 2012.