Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΣΕ


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Ε.Π.Σ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2012 Παρουσιάζεται ο διοικητικός απολογισμός της Ένωσης, για την περίοδο 2011-2012, όπως ανακοινώθηκε στην ετήσια Γ.Σ., από τον Πρόεδρο κο Ιωάννη Παπακωνσταντίνου.

"Αγαπητοί εκπρόσωποι των ποδοσφαιρικών σωματείων της Εύβοιας σας καλωσορίζουμε στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση μας.
Θέλουμε να....
σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας εδώ, αλλά και γιατί, ακόμη μια φορά, ανταποκριθήκατε & βρεθήκατε κοντά στην Ένωση μας και στηρίξατε τις προσπάθειες για την πραγματοποίηση του έργου της.
Σήμερα θα σας ενημερώσουμε συγκεντρωτικά για το έργο και τις προσπάθειες που κάναμε την ποδοσφαιρική χρονιά που πέρασε. Ήταν μια χρονιά μέσα σε μια βαθιά οικονομική κρίση, στην οποία έχει έρθει η χώρα μας και κατ’ επέκταση η κοινωνία μας. Όπως είναι φυσιολογικό έχει επηρεάσει πολύ περισσότερο την αθλητική μας οικογένεια.

Η Ένωση απέναντι σε αυτή την οικονομική λαίλαπα που μαστίζει την χώρα μας, δεν έμεινε αμέτοχη.
Προσπάθησε να μειώσει τις οικονομικές επιβαρύνσεις των σωματείων από παραβάσεις του ΚΑΠ, με αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής. Επίσης μείωσε και τα αρχικά ποσά συμμετοχής των σωματείων στα πρωταθλήματα.
Κύριοι, όταν λέμε ότι διοργανώνουμε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της χώρας,
με απόλυτη διαφάνεια, χωρίς να υπάρχει καμία εκκρεμότητα, το πιστεύουμε, γιατί είναι η πραγματικότητα. Είμαστε υπερήφανοι όλοι οι παράγοντες της Ένωσης για το αδιάβλητο, το δίκαιο και την ισότητα που αντιμετωπίζουμε όλους σας. Θα σας το τονίζουμε συνεχώς, γιατί η στάση αυτή που τηρούμε και στην οποία πιστεύουμε ακράδαντα, δεν αφήνει κανένα ίχνος τυχόν κακεντρέχειας εναντίον μας.Απόδειξη για τα λεγόμενα μου οι ψίθυροι στην αρχή της χρονιάς, που διαψεύστηκαν στην συνέχεια κι εμφατικά στο τέλος των πρωταθλημάτων μας. Κύριοι, βάλτε τέλος σε αυτή την νοοτροπία, πιστέψτε σε αυτό το συμβούλιο, ενώστε τις δυνάμεις σας, εμπιστευτείτε τους παράγοντες της Ένωσης που παλεύουν για ένα καλύτερο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, πάνω στις αρχές που σας προανέφερα.
Θέλαμε και θέλουμε ένα ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που να βασίζεται πάνω στην ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής. Κάθε σωματείο να κατεβαίνει τουλάχιστον σε ένα από τα πρωταθλήματα υποδομής, ώστε να σταματήσουν οι παράγοντες να επιβαρύνονται μέσω των μετεγγραφών.

Οφείλω να σας τονίσω ότι δεν έχουμε άλλο περιθώριο, δεν πρέπει να χάνουμε παράγοντες από τα σωματεία, ούτε έναν, οι οποίοι «ματώνουν» οικονομικά και επιβαρύνουν τις οικογένειες τους πληρώνοντας μετακινουμένους ποδοσφαιριστές.
Η δόξα και η τιμή στον παράγοντα προέρχεται, να είστε σίγουροι, από την διάρκεια του στο χώρο του ποδόσφαιρου και όχι από την παρουσία του σαν κομήτης, ξοδεύοντας μερικές χιλιάδες ευρώ. Αυτόν τον παράγοντα αλλιώς θα τον πουν και δεν είναι ούτε κατάλληλη στιγμή, ούτε κατάλληλος χώρος για να το αναφέρω
.
Και φέτος τα πρωταθλήματα μας διεξήχθησαν σε 4 κατηγορίες. Θα έλεγα ότι ήταν συναρπαστική χρονιά με πολλές εκπλήξεις για όλους μας. Συγχαρητήρια σε όλους τους διαγωνιζόμενους αθλητές, παράγοντες, προπονητές, ομάδες, καθώς και στις πρωταθλήτριες.

Στην Α1 κατηγορία έγινε, ίσως, ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων,
με μηνύματα για πολλούς αποδέκτες. Συγχαρητήρια στον πρωταθλητή Άγιο Νικόλαο για την επιτυχία του στο πρωτάθλημα της Ένωσης μας, αλλά και για την πρώτη θέση που κατέλαβε στους αγώνες μπαράζ για το περιφερειακό πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα άνοιξε δρόμους για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ελπίζω και στην συνέχεια να σκεφτούν και να πράξουν ερασιτεχνικά.
Επίσης, στην Α2 κατηγορία διεξήχθησαν εξαιρετικά πρωταθλήματα, σε βόρειο και νότιο όμιλο, με αμείωτο το ενδιαφέρον έως το τέλος τους, με πρωταθλητές, αντίστοιχα, τους
ΑΠΣ Παντριαδικό και Α.Ο. Δύστου. Αντίστοιχα και το παιχνίδι μπαράζ, ανάμεσα στους δεύτερους των ομίλων, ήταν πάρα πολύ καλό κι οφείλω να συγχαρώ τους παράγοντες για τον σεβασμό που έδειξαν και για το fair play και ιδιαίτερα ο χαμένος κύριος Κουτσουφλάκης.
Το ίδιο ενδιαφέρον είχαν και τα πρωταθλήματα στην Β’ κατηγορία κι ήταν αντίστοιχα συναρπαστικά μέχρι τα μπαράζ.

Στην δε Γ’ κατηγορία, λόγω της έλλειψης σωματείων, διοργανώσαμε πρωταθλήματα βόρειου και νότιου ομίλου, σε τρεις γύρους, ώστε το ενδιαφέρον τους να παραμένει αμείωτο και με μεγαλύτερη αγωνιστική περίοδο.

Προσπαθήσαμε, στο μέτρο του δυνατού, να είμαστε κοντά σε όλες τις ομάδες, σε όλα τα σημεία του νησιού και με προσωπική παρουσία των μελών του Δ.Σ., αλλά και με διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώσαμε (ή εξαγγείλαμε, αλλά δεν μας επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες να το κάνουμε).

Διοργανώσαμε, με απόλυτη επιτυχία, το Κύπελλο Εύβοιας, φτάνοντας σε ένα θαυμάσιο τελικό μεταξύ του ΑΟ Χαλκίς και του ΑΟ Λουκισίων, ενώ για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση - συνέντευξη τύπου, με παρουσία των δύο αποστολών, των εκπροσώπων της διαιτησίας και των ΜΜΕ. Μια καινοτόμα διαδικασία που για ακόμα μια χρονιά στέφθηκε με επιτυχία.

Για ακόμα μια χρονιά νευραλγικό κομμάτι αυτής της Ένωσης είναι η επιτροπή παιδικών πρωταθλημάτων και η επιτροπή μεικτών ομάδων.

Η δουλειά που γίνεται στα παιδικά πρωταθλήματα και η προσπάθεια που καταβάλλει η Ένωση μας δίνει στις ομάδες την δυνατότητα, κάθε χρόνο, να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ωστόσο, όπως έχω ξαναπεί, μοναδικός στόχος μας δεν πρέπει να είναι ο πρωταθλητισμός, αλλά η συμμετοχή. Πρωταρχικός σκοπός μας είναι να δουλεύουμε σε βάθος, να δώσουμε την δυνατότητα σε πολλά νέα παιδιά να αναδείξουν το ταλέντο τους και έτσι να έχουν την δυνατότητα να στελεχώσουν, αργότερα, και τις ομάδες τους αλλά και τις μεικτές.
Πιστεύουμε πως το έχουμε καταφέρει και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Βέβαια φέτος είχαμε κάποια παρατράγουδα στο πρωτάθλημα των νέων και η σκέψη της επιτροπής και του Δ.Σ. είναι η αναστολή αυτού του πρωταθλήματος για ένα χρόνο. Φυσικά για άλλη μια χρονιά, μέσω των πρωταθλημάτων υποδομών,
τιμήθηκαν άνθρωποι του ποδοσφαίρου που έχουν φύγει από την ζωή.
Όσον αφορά στις μεικτές, η ομάδα της περιφέρειας που ανήκουμε έφτασε στον τελικό των Νέων, με συμμετοχή τριών ποδοσφαιριστών μας και στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Η Επιτροπή Διαιτησίας ασχολήθηκε με τον ορισμό διαιτητών, σε μια χρονιά θα έλεγα ορόσημο για το ποδόσφαιρο, γιατί επικεφαλής της Επιτροπής είναι πλέον μέλος του Δ.Σ., ο Αντιπρόεδρος κος Ψαθάς, που συνεργάστηκε άψογα με τους Γιώργο Αδάμ και Λευτέρη Φανό. Ασχολήθηκαν και βοήθησαν σε ότι αφορά θέματα διαιτησίας, αρμοδιότητας της Ένωσης και ως αρμόδιο πειθαρχικό όργανο επέβαλλαν και τιμωρίες στους διαιτητές, ανάλογα με τις παραβάσεις τους. Επίσης, ασχολήθηκαν με τις αξιολογήσεις των διαιτητών, την παρακολούθηση του έργου τους και πολλά άλλα, που σκοπό έχουν την βελτίωση της διαιτησίας. Έγιναν και γίνονται αγωνιστικές δοκιμασίες των διαιτητών για την βελτίωση τους και για να έχουν περισσότερα εφόδια, ώστε να είναι πάντα έτοιμοι όποτε και να τους ζητηθεί.

Πραγματοποιήθηκαν μηνιαίες συγκεντρώσεις διαιτητών και παρατηρητών στα πλαίσια της ανάγκης για διαρκή επιμόρφωση και συζήτηση για την πορεία τους και την απόδοση τους στα τοπικά πρωταθλήματα και όχι μόνο.

Θα ήθελα, επίσης, να αναφέρω ότι η συνεργασία της Ένωσης με τον Σύνδεσμο Διαιτητών είναι σε άριστο επίπεδο και βαδίζουμε μαζί, με κοινούς στόχους και προτεραιότητες για την άνοδο του ποδοσφαίρου. Σε αυτό το πλαίσιο, όταν ζητήθηκε η οικονομική συνδρομή των Διαιτητών, σε μια δύσκολη στιγμή, αυτή έγινε άμεσα κι αποτελεσματικά και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω γι’ αυτό.

Η ιστοσελίδα της Ένωσης και φέτος, αποτέλεσε το κύριο μέσο επικοινωνίας μεταξύ μας κι ενημέρωσης, για όποιο θέμα άπτεται των διοργανώσεων μας. Η επισκεψιμότητά της έχει αυξηθεί πολύ και σκεφτόμαστε στο μέλλον να την εμπλουτίσουμε και με άλλους είδους χρηστικές πληροφορίες.

Σας στείλαμε τις προκηρύξεις πρωταθλημάτων όπου ισχύουν τα ίδια με πέρυσι. Η μόνη αλλαγή που έχουμε προς πραγματοποίηση είναι στο να δούμε, για του χρόνου τέτοιο καιρό, εάν οι κατηγορίες από 4 γίνουν 3, ώστε να συγχωνευτούν η Β’ με την Γ’, σε μια κατηγορία με πιο πολλούς ομίλους, βόρειο, νότιο και κεντρικό.


Όσο για φέτος, που μπορεί κάποιοι να θέσουν ερώτηση για τις κατηγορίες, σας ενημερώνω ότι, αφενός δεν ξέρουμε τον αριθμό των ομάδων που μπορεί να δηλώσουν συμμετοχή (και τα μηνύματα που έχουμε είναι ότι θα δηλώσουν πιο πολλές ομάδες στην Γ’ κατηγορία), αλλά και γιατί το ότι μας δεσμεύει η περσινή προκήρυξη.

Κύριοι, κατανοούμε πλήρως τα οικονομικά προβλήματα, που διανύουμε όλοι, και πρώτα - πρώτα η ίδια η Ένωση και που δυσκολεύουν πολύ την λειτουργία της, λόγω της μη σωστής χρηματοδότησης από την πολιτεία. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, που θα είναι όμως νόμιμες, για την αλλαγή της προκήρυξης.

Η Γ.Γ. Αθλητισμού αν και θα έπρεπε, λόγω αρμοδιότητας να επιχορηγεί τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που είναι μια σημαντική δραστηριότητα στην κοινωνία, τα τελευταία χρόνια δεν έχει διαθέσει ούτε ένα ευρώ, όχι μόνο στις ομάδες, αλλά ούτε καν στην Ένωση. Ο νέος υπουργός υποσχέθηκε ότι θα το κάνει, θα δούμε στην πράξη αν το εννοεί. Εδώ θα ήθελα να καταγγείλω και τον Ο.Π.Α.Π. που παρ’ όλο που αποκομίζει τεράστια κέρδη από τον αθλητισμό κι ειδικότερα από το ποδόσφαιρο, επιλέγει, πέρα από κάθε λογική, να διαθέτει τα χρήματα αυτά σε άλλους τομείς κι όχι να στηρίζει έμπρακτα και με κάθε τρόπο τις ερασιτεχνικές ομάδες, που τόσο μεγάλο έργο επιτελούν στις τοπικές κοινωνίες.

Επίσης, έχω να σας πω ότι ήδη έχουμε κάνει προεργασία για ενιαίο εξοδολόγιο διαιτησίας, ισόποσο για όλες τις ομάδες της ίδιας κατηγορίας.

Όλες οι επιτροπές της Ένωσης λειτούργησαν με γνώμονα το καλό του ευβοϊκού ποδοσφαίρου, σύμφωνα με την δικαιοσύνη και την ισότητα για την αναβάθμιση του, κάτι που μας κάνει να οπλιζόμαστε με δύναμη και κουράγιο, για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Πρέπει να μας γίνει βίωμα ότι η ενασχόληση με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σημαίνει αθλητισμός, υγεία, κοινωνική άμυνα, και όχι πρωταθλητισμός.
Επαναλαμβάνω ότι ποδόσφαιρο παίζουμε σε όλες τις κατηγορίες και πρέπει να ξέρουμε όλοι που ανήκουμε και που μπορούμε να φτάσουμε, γιατί έτσι λειτουργούμε σε ερασιτεχνικά πρότυπα και χωρίς μεγάλες οικονομικές επιβαρύνσεις. Έτσι θα έχουμε και διάρκεια στο χώρο και επιτυχία σε αυτό που κάνουμε.

Η Ένωσή μας, τα τελευταία χρόνια όπως γνωρίζετε, παρακολουθεί και συμμετέχει στις εξελίξεις, σε κεντρικό επίπεδο, από κοντά, λόγω της συμμετοχής μου, ως αναπληρωματικού μέλους, στο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. Απόρροια αυτού του γεγονότος είναι κι οι διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο νομό μας, με συμμετοχή εθνικών ομάδων.

Κύριοι η ΕΠΣ Εύβοιας και το ΔΣ της έχει βάλει ισχυρές βάσεις και κανόνες στα πρωταθλήματα της και για αυτό είμαστε ικανοποιημένοι όλοι μας. Σας ζητούμε να είστε αρωγοί και συμπαραστάτες στην προσπάθεια μας αυτή μέσα από την καλή επικοινωνία που έχουμε.
Ελπίζω με την κλήρωση των πρωταθλημάτων, στις αρχές του Σεπτέμβρη, τα οικονομικά να μας επιτρέψουν να μπορέσουμε να κάνουμε, μαζί με την κλήρωση, και μια γιορτή για να τιμήσουμε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στο ποδόσφαιρο μας και όχι μόνο.

Θα ήθελα κλείνοντας την διαδρομή της χρονιάς που μας πέρασε, κάνοντας τον Διοικητικό απολογισμό της Ένωσης, να σας ευχαριστήσω όλους εσάς για την πολύτιμη βοήθεια και συμπαράσταση σας, όλα τα μέλη του ΔΣ, την διευθύντρια Κα Ηλία και το προσωπικό της Ένωσης, τον φίλο Μιχάλη για την μεγάλη βοήθεια που προσφέρει στην Ένωση, αφιλοκερδώς, χάνοντας από τον πολύτιμο χρόνο του, ανθρώπους που δούλεψαν ακούραστα για να διεκπεραιωθεί ο τεράστιος όγκος δουλειάς, καθώς και όλα τα ΜΜΕ που και αυτά μας βοήθησαν με την εποικοδομητική κριτική τους και την προώθηση του έργου της Ένωσης σε όλο τον νόμο και όχι μόνο.


Σας ευχαριστώ και πάλι."

ΓΙΑ ΦΩΤΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ