Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΑΛΕΜΗΣ

Επειδή είδα και πάλι το όνομα μου να αναφέρετε σε διάφορες αναρτήσεις στο blog και έχω ακούσει και εγώ διάφορα σχόλια περί μη συμμετοχής μου στη διοικητική επιτροπή, θα ήθελα και πάλι να ενημερώσω με πλήρη σαφήνεια τις θέσεις μου.

1. Παραιτήθηκα από τη διοίκηση του Ευβοικού τον Φεβρουάριο, ακριβώς
  επειδή πίστευα ότι θα υπάρχει πρόβλημα με τη συμμετοχή της ομάδας στη Δ εθνική, αν πέρναμε το πρωτάθλημα, και θέλοντας να συνεχίσω να κοιτάζω στα  μάτια τους ποδοσφαιριστές, που πάνω από όλα ....
θεωρώ φίλους μου, για να μην πω οικογένεια.

2. ΄Ηξερα προφανώς επειδή ξέρω την οικονομική μου κατάσταση, αλλά και
  το μέχρι που φτάνουν οι γνώσεις μου, οι γνωριμίες μου και τι μπορώ να απαιτήσω, πως δεν θα μπορούσα να πάρω την πρωτοβουλία των κινήσεων σε ένα υγιές πλάνο, αξιόλογης  συμμετοχής της ομάδας στη Δ εθνική, όπως έπρατα τα δύο τελευταία χρόνια για την Α. Φυσικά και δεν θεώρησα ΠΟΤΕ σωστή τη θέση κάποιων (πάρα πολλών) που απροκάλυπτα και τελείως φυσιολογικά πρότειναν να ξαναγωνιστεί η ομάδα στην Α αν δεν μπορούσαμε να οργανωθούμε για την Δ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

3. Περισσότερο από τρεις μήνες τώρα, σκέφτηκα, ενημερώθηκα, συζήτησα
  πάρα πολλές ώρες με έμπειρους παράγοντες αλλά και προπονητές για να μπορέσω να βρώ την οικονομικότερη φόρμουλα ώστε η ομάδα να αγωνιστεί στη Δ. Αυτό ακριβώς το πλάνο παρουσίασα στην πρώτη γενική συνέλευση του Ευβοικού και κάλεσα έναν ή και περισσότερους οικονομικούς και ηγετικούς παράγοντες της περιοχής να αναλάβουν την πρωτοβουλία να υλοποιηθεί αν και εφόσον συμφωνούν. Εκείνο που έχει περισσότερη σημασία είναι ότι κατάφερα να δουν και να καταλάβουν όλοι ώστε να
έχουν πιο θετική προσέγγιση, ΟΤΙ:
 Η ομάδα μπορεί να αγωνιστεί αξιοπρεπώς στην Δ με ένα συνολικό μπάτζετ από 80000 έως 100000 ευρώ(υπό κάποιες προυποθέσεις) αντί των 150000 τουλάχιστον που υπολόγιζαν όλοι σχεδόν! Αυτό όμως κατά την άποψη μου δεν συμπιέζεται άλλο και πρέπει να ξεκινήσει με το 40% προκαταβολικά ώστε να είναι υλοποιήσιμο!

4. Δεν παρουσίασα σε κανέναν τον κ. Ρόγκα ώς σωτήρα του χωριού και
  είναι ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ, ανεξάρτητο η θέση μου όσο αναφορά τον κ. Ρόγκα με τη συμμετοχή της ομάδας στη Δ. ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΜΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ: Λόγω των οικονομικών της χώρας μας γενικότερα, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει ήδη πεθάνει για όσες ομάδες δεν φρόντισαν να έχουν σωστές και με συνέχεια ετών οργανωμένες ακαδημίες σε όλα τα τμήματα. Εμείς στον Ευβοικό δεν το φροντίσαμε και τώρα είτε το βλέπετε είτε δεν το βλέπετε έχουμε ανάγκη μιας υγειούς συνεργασίας με τη σχολή ακαδημιών του κ. Ρόγκα είτε στην Δ είτε στην Α είτε και στη Γ να αγωνιζόταν η ομάδα!  

ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΩ!
  Εύχομαι η προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά της οργανωτικής-διοικητικής επιτροπής που εξελέγει να καταφέρουν τα καλύτερα, και μακάρι η ομάδα να αγωνιστεί και ακόμα καλύτερα να αγωνίζεται στο εξής στη Δ κατηγορία.