Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΙΑΣ-ΣΤΗΝ ΑΕΚ των επόμενων χρόνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ 10ετίας ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΝΙΚΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΟΝΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ

Ο Βλάχος μιλά με καμάρι για τους «μπέμπηδες» που έχει στα χέρια του. «Ο Αρκούδας είναι πολύ καλός παίκτης, ο Κουρέλας και ο Καλογέρης έχουν προσόντα, είναι και άλλα παιδιά που μπορούν να βγουν. Εγώ το λέω από τώρα, για 3-4 παίκτες σε λίγο καιρό όλοι θα τρίβουν τα μάτια τους. Αν υπάρχει υπομονή, η ΑΕΚ θα φτιάξει ομάδα για 10 χρόνια, ακριβώς όμως όπως το λέω, για 10 χρόνια!». Υψηλός στόχος, αλλά για....
τον τεχνικό της ΑΕΚ αποτελεί μια πραγματικότητα που βιώνει σε όλα τα επίπεδα.
Η διαδικασία μοιάζει γνωστή. Στην ΑΕΚ πολλές φορές έχουν στρέψει το βλέμμα στο μέλλον μέσα από την οπτική γωνία που δίνουν οι πιτσιρικάδες της ομάδας. Μόνο που φέτος υπάρχει κάτι που πείθει πως μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και να κάνει τη διαδικασία περισσότερο επιτυχημένη. Και αυτό δεν είναι άλλο από την ανάγκη της ομάδας.

Σε μια συγκυρία κατά την οποία η Ενωση είναι αναγκασμένη να στηρίξει και να αναδείξει νέα παιδιά, περιμένει απ' αυτά να γίνουν πρωταγωνιστές. Να πάρουν τις πρωτοβουλίες, να γίνουν άνδρες μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Να πάρουν την ΑΕΚ και να μετατραπούν στην Generation Next που θα αποτελέσει το παρόν και το μέλλον της ομάδας.


Στόχος του Βλάχου είναι στη διάρκεια της περιόδου η ΑΕΚ να αναδείξει 3-4 παίκτες που θα είναι επιπέδου 11άδας. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει στο ταλέντο και τη διάθεση που εμφανίζουν τώρα να προστεθεί η δουλειά και η διάρκεια. Αν σε αυτά προστεθεί η τύχη και βοηθήσουν οι συγκυρίες, τότε η ΑΕΚ μπορεί να ποντάρει στο κέρδος αυτών των παικτών.


Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται λίγο, αλλά εάν στο τέλος της σεζόν η Ενωση έχει την τύχη να συζητά για ποδοσφαιριστές έτοιμους που βγήκαν και ανδρώθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου, αυτό θα ισοδυναμεί με την κατάκτηση τίτλου.


Σημαντικό είναι πως οι «πέντε» δεν είναι οι μόνοι από τους οποίους υπάρχουν ελπίδες. Σε απόσταση αναπνοής υπάρχουν ακόμα τρεις «κιτρινόμαυροι» (Παπαδημητρίου, Σταματής, Τσαμουρλίδης), οι οποίοι δείχνουν πως κερδίζουν μια θέση στον ήλιο και μπορούν να γίνουν βασικοί. Το «Goal» σας παρουσιάζει το μέλλον της ΑΕΚ όπως αυτό εμφανίζεται αυτές τις ημέρες επί αγγλικού

εδάφους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΙΑΣ
Ο «Μόντριτς» της ΑΕΚ

Μπορεί η ιατρική ιδιότητα (φοιτητής Ιατρικής γαρ) να παραπέμπει σε συνδέσεις με τον αλησμόνητο τερματοφύλακα-γιατρό, αλλά το αγωνιστικό στυλ του 18χρονου μέσου παραπέμπει κατευθείαν στον σπουδαίο Λούκα Μόντριτς. Το αέρινο στυλ, ο τρόπος που χορεύει μέσα στο γήπεδο αφήνοντας άγαλμα τους αντιπάλους του, αλλά και η κορμοστασιά του οδηγούν στον μεγάλο Κροάτη μέσο που αποτελεί σήμερα «μήλον της Εριδος» για όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.


Σε ηλικία 18 ετών, ο Νικολιάς καλείται να δυναμώσει και να βελτιώσει και άλλο στοιχεία που αφορούν τη δύναμη και την ταχύτητα, αλλά να διατηρήσει αυτήν τη μαγική επαφή που έχει με την μπάλα και κάνει εντυπωσιακά πράγματα. Αγωνίζεται στον άξονα και δείχνει πως έχει πολύ ποδοσφαιρικό μυαλό ούτως ώστε να σταθεί σε υψηλό επίπεδο και να γίνει ο παίκτης-αποκάλυψη για την ΑΕΚ.


ΑΙΝΕΙΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ
Ο Μοϊκανός είναι εδώ

Το κούρεμά του παραπέμπει σε πολεμιστή. Ο τρόπος παιχνιδιού σε κάνει να πιστεύεις πως αυτός ο τύπος δεν πρόκειται να το βάλει εύκολα κάτω. Αντίθετα, είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει μέχρι τέλος την ευκαιρία του και να κερδίσει μία θέση στην ΑΕΚ. Το θράσος και το πάθος του αποτελούν παράδειγμα για τους υπόλοιπους. Αλλωστε, το δείχνει και το βιογραφικό του, αν και είναι μόλις 22 ετών.


Οταν διαπίστωσε πριν από τέσσερα χρόνια πως δεν είχε μέλλον στην ακαδημία της ΑΕΚ, ο Καλογέρης άρχισε να αναζητά το μέλλον του. Πήγε στην Παναχαϊκή, αλλά δεν έπιασε. Εφτασε μέχρι την Ολλανδία, όπου εντάχθηκε στη δεύτερη ομάδα της Χρόνιγχεν. Πέρυσι αγωνίστηκε με τη Χερσόνησο και φέτος επιστρέφει στην «Ιθάκη» του, πιο ώριμος και αποφασισμένος. Αυτό είναι και το κυρίαρχο στοιχείο του. Παίζει με το... μαχαίρι στα δόντια και είναι δεξί εξτρέμ που κάνει τον αντίπαλο να υποφέρει.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ
Σαν έτοιμος από καιρό

Η αλήθεια είναι πως ο Αρκούδας δεν ανήκει στην κατηγορία των... νεοσσών που αναπτύσσονται στην ΑΕΚ. Οχι πως τον πήραν τα χρόνια (22 ετών είναι), αλλά δεν πρόκειται για παιδί ακαδημίας που προσπαθεί να παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο. Βλέπετε, ο Αρκούδας είχε γεμάτες σεζόν με τη φανέλα της Καλλιθεάς στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία. Πρόκειται, δηλαδή, για ποδοσφαιριστή που είναι έτοιμος να αγωνιστεί και αυτό φαίνεται στο γήπεδο.


Είναι σαφώς πιο ώριμος και συνειδητοποιημένος στο παιχνίδι του, καθώς διαθέτει περισσότερες ποδοσφαιρικές παραστάσεις από τους περισσότερους συμπαίκτες του. Φαίνεται πως έχει κάνει κτήμα του το δεξί άκρο της «κιτρινόμαυρης» άμυνας και ο Βλάχος ποντάρει πολλα πάνω του. Είναι δυνατός και πεισματάρης, αλλά χρειάζεται να αποβάλει το άγχος. Στα δύο φιλικά περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο, χωρίς να προωθείται.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΕΛΑΣ
Αγχωμένος εκτελεστής
Από τον Πυρσό Γρεβενών και την ακαδημία του Αρη, για δοκιμή στην ΑΕΚ. Αγνωστος μεταξύ αγνώστων, ήρθε για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Βαγγέλη Βλάχου. Αριστερός εξτρέμ, με χαρακτηριστικά την ταχύτητα και την καλή τεχνική κατάρτιση. Και, βέβαια, τα τελειώματα των φάσεων, καθώς πλάσαρε εξαιρετικά στην όμορφη ασίστ του Γροντή απέναντι στην Μπλάκμπερν.
Ο Κουρέλας δείχνει πως διακατέχεται από αρκετό άγχος. Νιώθει την πίεση, προσπαθεί να αντέξει το βάρος της φανέλας και την ανάγκη των περιστάσεων. Ακόμα κι έτσι, πάντως, καταφέρνει να βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή στο ιδανικό σημείο.
Γι' αυτό και αποτελεί τον παίκτη που έχει εκδηλώσει τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες απ' όλους τους συμπαίκτες του (τρεις το σύνολο), έχοντας βρει δίχτυα στη μία ευκαιρία που του δόθηκε. Αν βγάλει το άγχος και δυναμώσει περισσότερο, ο Βλάχος τον πιστεύει.