Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΜΗΣ

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος με επίκαιρη ερώτηση του απευθύνθηκε στον υπουργό Υγείας Α. Λυκουρέντζο προκειμένου να πληροφορηθεί την τύχη των νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης.

Ο υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς απέφυγε να ....
δώσει ξεκάθαρη απάντηση απαντώντας ότι αύξησε κατά 30 κλίνες το νοσοκομείο… Αττικό. Αναγκάστηκε στη δευτερολογία του ο βουλευτής Ευβοίας να δηλώσει «ομολογώ κύριε υφυπουργέ ότι από την απάντησή σας δεν κατάλαβα τίποτε. Δεν απαντήσατε σε καμία ερώτηση. Ούτε αν θα μειώσετε κατά 10.000 τις κλίνες των νοσοκομείων, ούτε τι εννοούσε ο υπουργός Οικονομικών όταν έλεγε πως θα ενοικιάσει περιφερειακά νοσοκομεία. Ούτε βέβαια τι προτίθεστε να κάνετε με τα δυο περιφερειακά νοσοκομεία της Εύβοιας.»

Αμέσως μετά ο κ. Μαρκόπουλος έκανε παρατήρηση στο προεδρείο της Βουλής και ζήτησε να συστήσει στην κυβέρνηση να απαντούν οι υπουργοί στις ερωτήσεις, αλλιώς να προφασίζονται κώλυμα και να μην έρχονται.

Η τοποθέτηση του βουλευτή Ευβοίας ήταν : «Οι πολίτες της Εύβοιας ανησυχούν εδώ και καιρό για την τύχη των δυο νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου. Προσπάθησε να τα κλείσει ο κ. Λοβέρδος και σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια και στις δύο πόλεις και ιδιαίτερα στην Κάρυστο.
Ξεκαθαρίστε μας τι θα κάνετε. Σας δηλώνω πως η αξία ενός νοσοκομείου δεν μετράται ούτε με απόδοση , ούτε με πληρότητα, ούτε με κόστος. Γιατί κύριε υπουργέ η ζωή δεν έχει κόστος.

Η απόδοση ενός νοσοκομείου έχει σχέση και με την πλήρωση των οργανικών θέσεων. Αν δηλαδή έχετε καρδιολογική κλινική χωρίς καρδιολόγους έχετε απόδοση μηδέν στο καρδιολογικό τμήμα. Και αν έχετε τρία τμήματα άδεια από γιατρούς όπως στο νοσοκομείο Καρύστου όπου στείλατε τον ακτινοδιαγνώστη, τον γυναικολόγο και τον ωτορινολαρυγγολόγο , τους δυο στη Χαλκίδα και τον άλλο στην Αθήνα ως ρουσφέτι, είναι λογικό όταν το μετρήσετε να το βρείτε κάτω από τη βάση.

Αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα στο υπουργείο να βάλει λουκέτο σε ένα νοσοκομείο το οποίο είναι δωρεά και για το οποίο το ελληνικό κράτος δεν έχει ξοδέψει ούτε ευρώ.»