Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ


Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Εύβοιας πραγματοποιήθηκε συνάντηση Εκπροσώπων του Τουριστικού Τομέα της Εύβοιας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού.
Ουσιαστικό αποτέλεσμα είχε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17/12/2012, εκπροσώπων του Τουριστικού Τομέα του Ν. Ευβοίας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κο Περγαντά και ....

τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, κο Μπέτσιο. Η συνάντηση έλαβε χώρα κατόπιν πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου Εύβοιας στο πλαίσιο των συνεχών δράσεων του για την ανάπτυξη και προβολή του ευβοϊκού τουρισμού.
Στην συζήτηση συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου κα Αγιοστρατίτη Παρασκευή και ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Σταθόπουλος Ιωάννης, τα μέλη των Επιτροπών Τουριστικής προβολής της Περιφερειακής Ενότητας και του Επιμελητηρίου και Εκπρόσωποι Σωματείων Τουρισμού από όλο το νομό.
Κατά την συνάντηση όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και επιχειρηματιών σε θέματα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της Εύβοιας και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συντονιστεί μια στοχευόμενη πρωτοβουλία. Άμεσα βήματα που αποφασίστηκαν κατά την συνάντηση, είναι η συμμετοχή Εϋβοέων επαγγελματιών σε μια ολιγομελή συμβουλευτική ομάδα, στον προγραμματισμό και στην αξιολόγηση του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ύψους 1.300.000 ευρώ, που θα ξεκινήσει τους ερχόμενους μήνες. Επίσης η υλοποίηση δράσεων πιστοποίησης προβολής και διάθεσης προϊόντων του πρωτογενούς τομέα  και η συνέργεια των επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα για την διάθεση των προϊόντων αυτών στους επισκέπτες της χώρας μας.