Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Διεθνές αναπτυξιακό τουρνουά U-16: Ελλάδα-Ισραήλ 4-1

Εντυπωσιακά ολοκλήρωσε η Εθνική Ομάδα Κ-16 τις υποχρεώσεις της στο αναπτυξιακό τουρνουά της UEFA που διεξάγεται στη Χαλκίδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέτριψε στο τελευταίο του ματς 4-1 το Ισράηλ και κατέκτησε την πρώτη θέση, με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Παρά το γεγονός ότι η Εθνική βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς στο παιχνίδι (στο 18ο λεπτό το Ισράηλ προηγήθηκε με σκόρερ τον Ζενάτι) και πήγε στ’ αποδυτήρια με 0-1, κατάφερε στο δεύτερο μέρος να ανατρέψει πλήρως την εικόνα του ματς και να φτάσει σε μια εντυωπσιακότατη επικράτηση.
Μπροστάρης στην προσπάθεια ο Βασίλης Καρβουνίδης που .....
έτυχε δύο εκπληκτικά γκολ, το πρώτο (1-1) στο 44ο λεπτό με ψηλοκρεμαστό σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή και το δεύτερο (3-1) στο 58ο λεπτό με ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ και δημιούργησε άλλο ένα. Αυτό που πέτυχε ο Ραφαήλ Μελισσόπουλος με κεφαλιά στο 58ο λεπτό. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Σπύρος Παπανικλάου στο 68ο λεπτό.
Από τον διαιτητή κ. Μάγειρα παρατηρήθηκαν  με κίτρινη κάρτα οι Σουλμάιστερ, Χαντάντ και Βιδάλης.
Ελλάδα: Ντούνης- Κασαπίδης, Μακροστέργιος, Ξηρός, Μελισσόπουλος (60’ Βιδάλης), Αγγγελόπουλος (71’ Λυδάκης), Καρακούτης (71’ Τριανταφύλλου), Δημητριάδης (60’ Παπανικολάου), Καρβουνίδης (71’ Αράπης), Γιαταγαννάκης (38’ Παντεκίδης), Τσέλιος (46’ Συλβεστρίδης)

Ισραήλ
: Αλόν- Μπούσι (65’ Γκαμούν), Σουλμάιστερ, Ιζάκοφ, Λεβί, Χάμσεϊ, Βέλμπλουμ (72’ Μαρόμ), Ζενάτι, Χαντάντ (72’ Μπενιαμίν), Γιτζάκ (50’ Αζάρ), Μπίτον (50’ Γκαλίλι).
Στο άλλο ματς της τελευταίας αγωνιστικής το Αζερμπαϊτζάν επικράτησε 1-0 της Μάλτας.


*Η Εθνική πέτυχε ευρεία νίκη και το Σάββατο στο εξ’ αναβολής παιχνίδι με τη Μάλτα, επικρατώντας πάλι με 4-1. Και σε αυτό το παιχνίδι πρωταγωνιστής με δύο γκολ ο Βασίλης Καρβουνίδης (39ο και 49ο λεπτό) ενώ άλλα δύο γκολ πέτυχε ο Γιώργος Λυδάκης (69ο και 75ο λεπτό). Σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ο Κόνορ Μποργκ στο 78ο λεπτό.
Ελλάδα: Βασιλάς- Παντεκίδης (35’ Κασαπίδης), Ξηρός (50’ Πατραλής), Αγγελόπουλος (61’ Τριανταφύλλου), Δημητριάδης (65’ Μακροστέργιος), Καρβουνίδης, Βιδάλης, Παπανικολάου (50’ Μελισσόπουλος), Γιαταγαννάκης, Αράπης (50’ Συλβεστρίδης), Τσέλιος (61’ Λυδάκης)

Μάλτα
: Αζοπάρντι- Κ.Μποργκ, Κορμπαλάν (63’ Γγκούλαμιερ), Γκρετς, Σκίκλουνα, Μπονγκ (41’ Μπρίνκατ), Κάτσα (63’ Μπακλ), Σπιτέρι, Ζ.Μποργκ, Φριγκιέρι (63’ Νουόκο), Γκίο