Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

«Ποδηλατοδράσεις» στη Χαλκίδα

Στη Χαλκίδα φιλοξενήθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου (6 Απριλίου), η εκπομπή του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ «Ποδηλατοδράσεις».
Στη Χαλκίδα όπου έχει ήδη δημιουργηθεί ο πρώτος ποδηλατόδρομος, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Ενώ ως τμήμα του σχεδίου των στοχευμένων παρεμβάσεων διαμόρφωσης ενός πιο ελκυστικού και βιώσιμου περιβάλλοντος, (εκτός των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, των δικτύων πεζοδρομήσεων και της αναβάθμισης των δημόσιων ανοικτών κοινόχρηστων χώρων) προβλέπεται η δημιουργία αμφίδρομων ποδηλατοδρόμων με διαπλατύνσεις πεζοδρομίων σε οδούς στο....
ιστορικό και εμπορικό κέντρο. Η πρόταση, στο πλαίσιο του έργου «αστική ανάπλαση πόλης Χαλκίδας», έχει υποβληθεί στη Διαχειριστική Αρχή, είναι καθ’ όλα ώριμη και εκκρεμεί η ένταξή της στο ΕΣΠΑ.
Ο Δήμος Χαλκιδέων επιθυμώντας να ενισχύσει την ποδηλατική κουλτούρα της πόλης, αναγνωρίζοντας τα οφέλη του ποδηλάτου τόσο για το άτομο όσο και για το περιβάλλον, έκανε αποδεκτή την πρόταση των υπευθύνων της τηλεοπτικής παραγωγής και διευκόλυνε οργανωτικά το event, το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε και θα παρουσιαστεί σε προσεχές επεισόδιο της εκπομπής (που μεταδίδεται κάθε Κυριακή στη 1:30 μετά το μεσημέρι, με παρουσιάστρια την Αφροδίτη Σημίτη). .
Με σημείο αναφοράς την παραλία της Χαλκίδας και συγκεκριμένα τ’ Αγάλματα και την προβλήτα του Αγ. Νικολάου, δεκάδες μικροί και μεγάλοι φίλοι του ποδηλάτου έδωσαν το «παρών», πήραν μέρος στην ποδηλατοβόλτα (στη διαδρομή Αγάλματα – Ιχθυόσκαλα – Καρνάγιο Αγ. Μαρίνας και επιστροφή) και διασκέδασαν με τα παιχνίδια και τους διαγωνισμούς ποδηλάτου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ενώ έφυγαν ικανοποιημένοι αφού οι κληρώσεις είχαν δώρα για όλους.