Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Ανακοίνωση

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιουνίου η ανοιχτή συγκέντρωση στο Μαρμάρι, που οργάνωσε ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Νικόλαος Μανώλης με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών για την πορεία του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού Μαρμαρίου.
Ο Δήμαρχος ξεκινώντας την ομιλία του, έκανε μια ....

ιστορική αναδρομή του έργου. Επισήμανε, ότι τη 01/01/1999 όταν ανέλαβε την Δημοτική Αρχή Μαρμαρίου, βρήκε έτοιμη ανατεθειμένη μελέτη από την πρώην Κοινότητα Μαρμαρίου στην εταιρεία Ροϊκός Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε., στην οποία είχε ήδη προσδιοριστεί ο χώρος για την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού Μαρμαρίου στη θέση Ζάστανη. Ανέφερε ότι η θέση Κρεμαστά όπου αναφέρονται κάποιοι και υποστηρίζουν ότι εκεί έπρεπε να γίνει ο Βιολογικός Καθαρισμός Μαρμαρίου, έχει κριθεί ακατάλληλη λόγω της κλίσης του εδάφους.
Οι μελετητές του έργου, ανέλυσαν πλήρως τις διαδικασίες κατασκευής του Βιολογικού Καθαρισμού και βεβαίωσαν ότι μετά την αποπεράτωση του έργου, δεν θα υπάρξουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Το έργο συνεχίζεται κανονικά, πλήρως εναρμονισμένο με τους νόμους και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο καθώς αυτή την στιγμή, κατασκευάζεται η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.
Όσοι βρέθηκαν στην συγκέντρωση, συνειδητοποίησαν ότι ο Βιολογικός Καθαρισμός Μαρμαρίου είναι ένα πάγιο αίτημα χρόνων των κατοίκων του και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κωλύεται η αποπεράτωση του από 15 άτομα για ίδιον όφελος όπως και για μικροκομματικούς και αντιπολιτευτικούς λόγους. Οι συγκεκριμένοι κύριοι έλαβαν την απάντηση τους από το κόσμο που στάθηκε στο πλευρό της δημοτικής αρχής για την δημιουργία του Βιολογικού Καθαρισμού αλλά και από την αρχηγό της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Βρανά και από τον πρώην Κοινοτάρχη Μαρμαρίου κ. Μπάνο οι οποίοι επισήμαναν ότι στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε, πρέπει να αποπερατωθεί το έργο άμεσα.
Όσον αφορά τις ανακοινώσεις της Δημοτικής Ομάδας Μαρμαρίου του συνδυασμού «Νέος Δήμος – Νέο Ξεκίνημα» που αναφέρονται σε φίμωση, θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε ότι εξ’ αρχής γνώριζαν ότι η ενημέρωση θα γινόταν από τον Δήμαρχο Καρύστου και από τους μελετητές του έργου. Ως δια μαγείας, εμφανίστηκαν δύο ντουντούκες με αποτέλεσμα να μην επιτραπεί αρχικά η εμπεριστατωμένη ανάλυση εκ μέρους των μελετητών.
Ισχυρίζονται ότι το Μαρμάρι επί δημαρχίας κ. Μανώλη έχει μείνει χρόνια πίσω. Την απάντηση, την έχουν δώσει οι κάτοικοι του Μαρμαρίου που τους έχουν εδώ και χρόνια στην αντιπολίτευση. Να τους υπενθυμίσουμε ότι εδώ και 15 χρόνια έχουν γίνει έργα ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή. Κατασκευή νέου λιμανιού, ασφαλτοστρώσεις οδικών δικτύων, αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης σε όλη την έκταση του πρώην δήμου Μαρμαρίου, κατασκευή δημοτικών κτιρίων και το σημαντικότερο είναι ότι είχαμε έναν δήμο “νοικοκυρεμένο”. Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι κάτοικοι του Μαρμαρίου για αυτό και τόσα χρόνια μας τιμούν με την ψήφο τους. Άραγε, πόσες φορές έχετε επισκεφθεί τα χωριά του Μαρμαρίου; Πόσες φορές σας έχουν δει οι κάτοικοι των Στουππαίων, του Παραδεισίου, του Κατσαρωνίου, του Γιαννιτσίου, του Αγίου Δημητρίου, του Καλλιανού, του Ακταίου και του Μελισσώνα;
Ένα έργο πνοής για τη ευρύτερη περιοχή του Μαρμαρίου παίρνει σάρκα και οστά. Η κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού είναι ένα ζήτημα δημόσιας υγείας και περιβαλλοντικής προστασίας. Δεν νοείται σύγχρονη πόλη χωρίς την λειτουργία Βιολογικού Καθαρισμού. Ότι άλλο συζητείται, είναι για την διατύπωση ψευδών και μόνο εντυπώσεων