Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες,
την Παρασκευή 7/6/2013 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των ομάδων εργασίας, που έχουν αναλάβει τη διοργάνωση του 3ήμερου δράσεων της ΕΛΜΕ Ευβοίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 17,18 και 19 Ιουνίου στην πόλη μας.
Αναφορικά με την πρώτη μέρα 17/6, που είναι ημέρα δράσης μέσα στα σχολεία, το Ειδικό ΤΕΕ που είχε και την ιδέα για τις δράσεις την ημέρα αυτή έφερε μια ολοκληρωμένη πρόταση που περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
  • ανάρτηση δύο πανό έξω από το σχολείο -ένα για την ειδική αγωγή και.......
    ένα για την επιστράτευση, τα οποία θα μείνουν για κάποιες μέρες
  • μικροφωνική εγκατάσταση στην αυλή του σχολείου, για ενημερωτικά κείμενα και μουσική,
  • μουσικό δρώμενο στην αυλή του σχολείου από τη μουσικό μας και κάποιους φίλους της
  • προβολή στην αίθουσα υποδοχής, η οποία θα τρέχει όλη μέρα (βίντεο από τη σχολική ζωή του ΤΕΕ), τις σχολικές εκδηλώσεις κλπ, βίντεο για την απεργία που δεν έγινε και αποσπάσματα ταινιών για την εκπαίδευση, πχ "Ανάμεσα στους τοίχους", ένα ταινιάκι για το Ειδικό Γυμνάσιο Ιλίου (σχολική παραγωγή) και ο,τιδήποτε άλλο σχετικό
  • ανάρτηση στην αίθουσα υποδοχής ενημερωτικού υλικού για τα εργασιακά μας, πχ τα πλεονάσματα εκπαιδευτικών.
  • έκδοση αφίσας πρόσκλησης στο χωριό (τη Δροσιά) για το τριήμερο υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου,
  • ατομική πρόσκληση-ενημέρωση στους γονείς,
  • την ίδια μέρα βόλτα στη γειτονιά, όπου υπάρχουν κυρίως βιοτεχνίες και επιχειρήσεις για να καλέσουμε τους εργαζόμενους να επισκεφτούν το σχολείο.
  • Ταυτόχρονα θα έχουμε στήσει την έκθεση του εργαστηρίου μας (κεραμική) για να μπορούν να τη δουν οι επισκέπτες και τα σκηνικά του θεατρικού που κάνουμε την Τετάρτη 19/6.
Η προσπάθεια που θα γίνει έχει στόχο να υπάρχει εκείνη τη μέρα ένας 'οργασμός δραστηριότητας' στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου και να είναι ανοικτό για όλους.
Πάνω σε αυτή την πρόταση αντηλλάγησαν ιδέες και έγιναν κι άλλες προτάσεις, που σας τις κοινοποιούμε ώστε να τις εμπλουτίσετε και με δικές σας ιδέες με σκοπό να προκληθεί μέσα στους συλλόγους διδασκόντων ένας διάλογος για το Δημόσιο σχολείο και το ρόλο μας ως εκπαιδευτικών. Έτσι κάποιοι σύλλογοι, θα αφιερώσουν την ημέρα για μια συζήτηση και ένα προβληματισμό πάνω στα θέματα της εκπαίδευσης (Γυμνάσιο Ν. Αρτάκης), κάποια σχολεία που εκείνη την ημέρα είχαν προγραμματίσει την τελική τους γιορτή (Γυμνάσιο Λαμψάκου) θα αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για μια συζήτηση με τους γονείς, άλλα σχολεία θα προσκαλέσουν τους γονείς το απόγευμα για μια ενημερωτική συνάντηση για τα προβλήματα του Δημόσιου σχολείου (Γυμνάσιο Βασιλικού), σχολεία που συστεγάζονται (2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο) θα προχωρήσουν σε κοινές συναντήσεις συλλόγων με σκοπό να εκδώσουν ένα τρίπτυχο φυλλάδιο πάνω στους άξονες-Τι θέλουμε-τι κάνουμε-τι φοβόμαστε, σε άλλα σχολεία θα γίνουν κοινές δράσεις με τα 15μελή, συζήτηση με μαθητές για το πώς θα ήθελαν να είναι το σχολείο τους, ανάρτηση πανώ που θα κατασκευάσουν οι μαθητές και κάλεσμα των γονέων στη λήξη της χρονιάς για προβολή Video και συζήτηση (6ο γυμνάσιο).
Επίσης συζητήθηκαν προτάσεις και ιδέες για το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου που θα πραγματοποιηθεί σε ανοιχτό χώρο, (Πλατεία Μάλλιου, μπροστά από το κόκκινο σπίτι) και έγιναν αναθέσεις εργασιών.
Συνάδελφοι/ισσες, επειδή στην παρούσα φάση είναι σκόπιμο να χτίσουμε συμμαχίες με την κοινωνία και να προσπαθήσουμε να αναστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε εναντίον μας όλο το προηγούμενο διάστημα, προβάλλοντας τα θετικά της δουλειάς μας και υπερασπίζοντας το Δημόσιο σχολείο και το ρόλο μας μέσα σε αυτό, είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να πάρουμε μέρος όλοι σε αυτές τις δράσεις.
Η επόμενη συνάντηση των ομάδων εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12/6 στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΕΛΜΕ. Το Σάββατο 15/6/2013 θα προπαγανδίσουμε την εκδήλωση στην παραλία με ένα πολύ πρωτότυπο τρόπο.
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ενημέρωση για το τελικό πρόγραμμα.
 
Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος        Η γεν. γραμματέας
Κολιού Όλγα             Νίκα Χαρά