Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα αλληλεγγύης που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ Εύβοιας, για μαθητές που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Αφορούσαν μαθητές της Γ’ Λυκείου και Πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα. Ξεκίνησαν στις 20 Νοέμβρη, κάλυψαν οκτώ μαθήματα (από Τεχνολογική και Θεωρητική κατεύθυνση) για 2 ώρες / εβδομάδα και μάθημα. Στην προσπάθεια αυτή δίδαξαν εθελοντικά, πολύ πριν επιταχθούν οι προσωπικές τους υπηρεσίες, με συνέπεια και...
υπευθυνότητα οκτώ συνάδελφοι/ισσες και η ΕΛΜΕ Εύβοιας τους ευχαριστεί πολύ γι’ αυτό. Οι μαθητές που παρακολούθησαν τα μαθήματα τα έκριναν πολύτιμα. Με αφετηρία αυτόν τον χαρακτηρισμό και δεδομένα τη θετική φετινή εμπειρία αλλά και τις αυξανόμενες ανάγκες των οικογενειών, που αδυνατούν να ενισχύσουν την προσπάθεια των παιδιών τους, πιστεύουμε ότι τη σχολική χρονιά 2013-14, πρέπει να επαναληφθούν και να επεκταθούν στις Α’ και Β’ τάξεις του Λυκείου.
Χωρίς να παραγνωρίζουμε την υπηρεσιακή αβεβαιότητα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, εκτιμώντας ότι τα μαθήματα αλληλεγγύης θα πρέπει να ξεκινούν μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη, σας καλούμε να δηλώσετε διαθεσιμότητα γνωστοποιώντας μας το ονοματεπώνυμό σας, μαθήματα και τάξη, που θα θέλατε να διδάξετε, κινητό και mail επικοινωνίας (elmeevias@yahoo.gr ).
Η προσπάθεια αυτή δεν σκοπεύει να υποκαταστήσει, αλλά να αναδείξει την ανάγκη δημόσιου χαρακτήρα ενίσχυσης μαθητών μας, που γνωστικά μειονεκτούν, αλλά συνειδητά προσπαθούν. Σε περίπτωση που το ρόλο αυτό τον αναλάβει, όπως οφείλει, το υπουργείο, η λειτουργία των μαθημάτων αλληλεγγύης θα ανασταλεί. Ας είμαστε όμως προετοιμασμένοι.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας και ευχόμαστε καλό καλοκαίρι.

Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος                             Η γεν. γραμματέας
Κολιού Όλγα                           Νίκα Χαρά