Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες,
ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο δράσεων της ΕΛΜΕ Ευβοίας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Ιουνίου στη Χαλκίδα, μπροστά από το Κόκκινο Σπίτι και είχε ως σκοπό την προβολή και υπεράσπιση του Δημόσιου σχολείου, με παράλληλο άνοιγμα της εκπαίδευσης στην κοινωνία, καθώς και την καταγγελία του αντισυνταγματικού μέτρου της προληπτικής επιστράτευσής μας. 
Η πρώτη μέρα περιελάμβανε δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στα σχολεία στα πλαίσια καινοτόμων προγραμμάτων, χορευτικά συγκροτήματα, χορωδίες, παντομίμα, συναυλίες με μουσικά μαθητικά και ....
επαγγελματικά συγκροτήματα, video προβολής με τις δουλειές των σχολείων, γωνιά ενημέρωσης για την ασφαλή περιήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο (safe internet), πάγκους δημιουργικής απασχόλησης και δραστηριοτήτων, ταμπλώ με εικαστικές εργασίες των μαθητών/τριών, μαθητικά έντυπα, βραβευμένες κατασκευές από τα ΕΠΑΛ, κατασκευές μαθητών/τριών στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας, γκράφιτι και πολλή μουσική.
 Η δεύτερη ημέρα κινήθηκε σε μια διαφορετική λογική με το ελεύθερο βήμα διαλόγου, όπου παλιοί και νέοι συνάδελφοι, συνταξιούχοι και εν ενεργεία εκπαιδευτικοί, γονείς και απλοί πολίτες πήραν το λόγο και μοιράστηκαν με το κοινό μια ανάμνησή τους από την εκπαίδευση, διάβασαν κείμενα, τοποθετήθηκαν πολιτικά ή συναισθηματικά και συνέβαλαν ο καθένας με τον ιδιαίτερο τρόπο του στην ζύμωση που δημιουργήθηκε με επίκεντρο τη Δημόσια εκπαίδευση. Παράλληλα προβλήθηκαν ντοκυμαντέρ και video που επιμελήθηκαν μαθητές/τριες με τους εκπαιδευτικούς τους και ακολούθησε συζήτηση πάνω στα θέματα που θίγονταν. 
Το διήμερο απεδείχθη χρονικά περιορισμένο για να χωρέσει όλες αυτές τις σπουδαίες δουλειές που γίνονται στα δημόσια σχολεία, γι’ αυτό ζητούμε συγνώμη για τυχόν ατέλειες, οργανωτικές παραλείψεις ή αδυναμίες και υποσχόμαστε ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν, θα επεκταθούν και θα καθιερωθούν σε μόνιμη βάση ώστε να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας του σχολείου με την κοινωνία.
Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που ενεπλάκησαν και βοήθησαν στην προετοιμασία και οργάνωση του διημέρου, αφιερώνοντας πολλές ώρες από τον περιορισμένο τους χρόνο, καθώς επίσης και όσους παραβρέθηκαν και στήριξαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις της ΕΛΜΕ Ευβοίας. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους συναδέλφους από την Κάρυστο που διήνυσαν μια μεγάλη απόσταση προκειμένου να βρεθούν κοντά μας στο διήμερο και να παρακολουθήσουν το video του σχολείου τους, που είχε επιλεγεί για προβολή.

Ευχόμαστε σε όλους και όλες σας Καλό Καλοκαίρι και να είμαστε πάλι όλοι μαζί το Σεπτέμβρη.
Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος Η γεν. γραμματέας
Κολιού Όλγα Νίκα Χαρά