Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Εναλλακτικό σχέδιο ασφαλιστικών ρυθμίσεων, προτείνει η ΕΣΕΕ για τη διάσωση των επιχειρήσεων και ΟΑΕΕ»



Γνωρίζοντας όλοι την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο ΟΑΕΕ αλλά και οι επιχειρηματίες ( μόνο 1 στους 2 πληρώνει κανονικά τις εισφορές του )

η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας συμφωνεί με τις βασικές προτάσεις της ΕΣΕΕ για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ, όπως είναι η αποποινικοποίηση, η αποσύνδεση της θεώρησης οικογενειακού βιβλιαρίου υγείας, η ενεργοποίηση του λογαριασμού ανεργίας πέραν του επιδόματος και στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη καθώς, και....
η επανέναρξη καταβολής τρεχουσών εισφορών με ελεύθερη επιλογή κλάσης.



Επίσης η Ομοσπονδία μας επιμένει στην λύση για «πάγωμα» και κεφαλαιοποίηση των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 20.000 ευρώ, με ανελλιπή καταβολή μειωμένων εισφορών και με τελική επιλογή εξαγοράς ή μειωμένης σύνταξης, η οποία δεν θα δημιουργεί έλλειμμα και λογιστικές απώλειες, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει και θα σταθεροποιήσει την ετήσια ροή ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ.



Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κος Βασίλης Κορκίδης,

«Οι έλληνες έμποροι προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μην επιτρέψουμε να καταρρεύσει η ασφαλιστική συνείδηση της υποχρεωτικής ασφάλισής μας σεβόμενοι πάντα την υποχρέωση της διαδοχής των γενεών. Οφείλουμε να στηρίξουμε το Ταμείο μας, να μην αφήσουμε κανέναν επαγγελματία που έχει δουλέψει μια ζωή χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη και χωρίς σύνταξη. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στον ΟΑΕΕ αλλά πάντα υπάρχουν λύσεις και οφείλουμε να τις βρούμε».



Για όλους τους ανωτέρω λόγους η Ομοσπονδία μας ζητά από τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Νομού μας να στηρίξει έμπρακτα τις θέσεις της ΕΣΕΕ που αφορούν ρυθμίσεις στον ΟΑΕΕ.



Με τιμή,



Η Πρόεδρος



Αγιοστρατίτη Παρασκευή