Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Οι απαντήσεις του κ. Σαλεμή

  Καλημέρα σε εσάς και τους αναγνώστες σας. Δεν συνηθίζω να λέω ποτέ μισές αλήθειες κ. Γκάρα και επίσης δεν ξεχνώ εύκολα. Οι απαντήσεις μία προς μία λοιπόν:
     Μήπως εσείς ξεχνάτε ότι αναφερόμαστε σε μεσήλικα άνδρα και μάλιστα μορφωμένο και όχι σε κανένα δεκάχρονο παιδάκι που το παρασύρουν οι άλλοι? Όταν κάποιος αναλαμβάνει να οδηγήσει "οδηγούμενος" από τρίτους, είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για οδηγός, και οφείλει να επωμιστεί το βάρος των επιλογών του. Αυτό ....ακριβώς καταλογίζω στον κ. Αυγέρη. Αυτά τα τραγικά λάθη που λέτε ότι έκανε, οδήγησαν τον Ευβοικό, την ομάδα του χωριού μου, στη σημερινή κατάσταση. Και δεν θεωρώ ότι παρασύρθηκε αλλά αντιθέτως παρέσυρε αρκετούς με συζητήσεις, θεωρίες και πλάνα για ιδιωτικά γήπεδα, λεωφορεία και σκεπαστές εξέδρες που σκεφτόταν να υλοποιησεί.
     Ο προπονητής κ. Καρβέλης έκανε όσο καλύτερα μπορούσε, την δουλειά για την οποία είχε προσληφθεί, δηλαδή την προπόνηση της ομάδας και τα αποτελέσματα είναι τα γνωστά. Η διαφωνία μας αφορούσε στην αξιοπιστία ή όχι των πλάνων του κ. Αυγέρη για το μέλλον της ομάδας. Από τότε είχα προσδιορίσει δημόσια το θέμα ώς καθαρά ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ σε εκπομπή του κ. Βέττα. Στο ποδόσφαιρο, δεν αποφασίζουν οι προπονητές αλλά οι διοικήσεις όπως γνωρίζετε κ. Γκάρα.
     Δεν ξέχασα ούτε αυτούς που τώρα ενισχύουν άλλες ομάδες, ούτε το ρόλο τους, αλλά και πάλι είναι θέμα επιλογών. Δεν δέχθηκα ποτέ να σχηματίσω διοίκηση μαζί τους και κατηγορήθηκα γι αυτό. Η επιλογή του κ. Αυγέρη ήταν να "ΟΔΗΓΗΣΕΙ" την ομάδα "οδηγούμενος", συνεργαζόμενος και στηριζόμενος σε αυτούς. Και πάλι είναι υπεύθυνος των επιλογών του, και δεν απαλλάσεται.
     Όταν αναλάβαμε την ομάδα μαζί με τον κ. Κούτρα και άλλους συνεργάτες, είχαμε συγκεκριμένο πλάνο και στόχους τους οποίους άμεσα σε ένα χρόνο υλοποιήσαμε στο 100%, και το κάναμε για το χωριό και κυρίως για τους ποδοσφαιριστές του χωριού και της ευρύτερης περιοχής. Σε αυτό το πλάνο κλήθηκε τον επόμενο χρόνο να βοηθήσει ο κ. Αυγέρης και μάλιστα με συγκεκριμένο ποσό χρημάτων και ούτε ευρώ παραπάνω, σύμφωνα με τον ήδη έτοιμο προυπολογισμό. Ενημερώθηκε και για τους στόχους και για τις οικονομικές απαιτήσεις και τα αποδέχθηκε απολύτως, πριν την εκλογή του στη θέση του προέδρου. Αν άμεσα, λόγω ενθουσιασμού, φιλοδοξιών ή δεν ξέρω τι άλλο, πέρασε παρά το ότι δεν γνώριζε από ποδόσφαιρο, σε επίπεδο αποφάσεων λόγω θέσης, καταστρέφοντας στην ουσία μια ολόκληρη προσπάθεια ενός συνόλου ανθρώπων δυστυχώς, ήταν δική του επιλογή. 
    Όσο για τους τρίτους που όπως λέτε πολέμησαν τον κ. Μπαρίτα και διέλυσαν τώρα τον Ευβοικό, λόγω νοοτροπίας θα μείνουν πάντοτε οι ίδιοι. Και πάλι, είναι θέμα διοικούντων. Όσο βρέθηκα στην ομάδα ώς διοίκηση φρόντισα και έμειναν καθαρά σε επίπεδο φιλάθλου, με την ιδιοτροπία του ο καθένας αλλά μακριά από τα συμβούλια και τις αποφάσεις για την ομάδα. Ο κ. Αυγέρης αποφάσισε να συνδιοικήσει με κάποιους από αυτούς. Ακόμα μια λάθος επιλογή! ΤΑ ΣΥΚΑ ΣΥΚΑ ΚΑΙ Η ΣΚΑΦΗ ΣΚΑΦΗ κ. Γκάρα. Ο κ. Αυγέρης όπως ακριβώς διαχειρίστηκε ποικιλοτρόπως την επιτυχία που του προσφέρθηκε απλόχερα, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να διαχειριστεί ποικιλοτρόπως την αποτυχία που τον "ΟΔΗΓΗΣΑΝ" ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ και ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΕΣ.... ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΥΒΟΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ και την ΑΠΑΞΙΩΣΗ που τον οδήγησε. Δεν μπορεί να φταίνε όλοι οι τρίτοι και ακόμα αυτοί που ήταν εκτός διοίκησης, οι φίλαθλοι ή ακόμα και όσοι τους απομάκρυναν για το καλό της ομάδας και όχι ο Πρόεδρος!!! 
     Υ.Γ. Προς επιβεβαίωση δική σας αλλά και για τους αναγνώστες, υπάρχει και η πρώτη ανακοίνωση της διοίκησης Κούτρα-Σαλεμή που περιγράφει το πως και γιατί αναλάβαμε και τους στόχους επακριβώς, αλλά και το κείμενο της παραίτησής μου που προειδοποιώ δημόσια και πάλι για όλα, και αν θέλετε μπορείτε να τα αναδημοσιεύσετε.