Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Επεισόδια στη ΑΜΦΙΑΛΗ


Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται στο ύψος της Γρηγορίου Λαμπράκη κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής συγκέντρωσης που πραγματοποιείται στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο 34χρονος Παύλος Φύσσας, στην Αμφιάλη, με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων.
Φωτιές έχουν μπει σε κάδους απορριμμάτων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, ενώ έχει γίνει χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης από ...

την αστυνομία. Αυτήν ώρα, σύμφωνα με μαρτυρίες, δυνάμεις της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει διαδηλωτές και ρίχνουν από δύο πλευρές δακρυγόνα.
Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου, στην Γρηγορίου Λαμπράκη Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε εναντίον της αστυνομικής δύναμης που βρίσκεται εκεί για την προστασία του τμήματος με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην οδό Παναγή Τσαλδάρη φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά» και «Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει».

Επίθεση από διαδηλωτές δέχτηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και άτομα της προσωπικής του φρουράς, που προπηλακίστηκαν καθ΄οδόν για τον τόπο της συγκέντρωσης.

«Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν απειλούμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε και θα τους τελειώσουμε» είπε ο Π.Καμμένος, αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε.

Ο κ. Καμμένος, μετά από επιμονή των γιατρών που τον εξέτασαν αρχικά, μεταβαίνει σε νοσοκομείο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, και συγκεκριμένα αξονική τομογραφία στο κεφάλι.

Η ΝΔ καταδικάζει με ανακοίνωσή της την επίθεση κατά του κ. Καμμένου. «Δυστυχώς, εκεί οδηγεί η ρητορική της βίας και η στρατηγική της έντασης. Γι' αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως και από όλους», επισημαίνει.

Στη συγκέντρωση παραβρίσκεται ο και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος τόνισε ότι η ΧΑ είναι «εγκληματική, μαφιόζικη οργάνωση νεοναζί δολοφόνων που ο λαός, η νεολαία, το εργατικό κίνημα πρέπει να τους απομονώσει τελείως, εδώ και τώρα, κάνοντας πράξη τα λόγια του ποιητή "τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον"»