Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


Μεγαλος ξεσηκωμος στην περιοχη του Αλιβεριου μετα την κινηση του Δημου να δημιουργησει οικισμο Ρομα στην περιοχη Αλιβεριου!!!! Ενω οι συγκεκριμενοι Ρομα ειναι δημότες αλλου Δημου , η δημοτικη αρχη επιμένει να τους κανει δικους της Δημότες!!!
Που αποσκοπούν?
Μηπως υπαρχουν οικονομικα .....

οφέλη (μηπως επιδοτουνται?) ?
Μηπως επειδη εχουμε εκλογες σε λιγους μηνες?
τι συμβαίνει ?????


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

 Παραθέτουμε κατωτέρω εν συντομία τα προβλήματα που δημιουργεί στην περιοχή και στο Αλιβέρι ο εντελώς πρόχειρα, παράνομα κατασκευασμένος και απάνθρωπος αυτός ’’καταυλισμός’’.
1.Ιστορικό: Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η άγνωστη ομάδα αυτή των Ρομά (τσιγγάνων) που έχει εγκατασταθεί στην περιοχή αυτή, πριν από τριάμισι χρόνια περίπου, είναι ελληνικής ιθαγένειας, καταγεγραμμένοι δημότες άλλου δήμου στον οποίο ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα. Δεν έχουν καμία σύνδεση με την τοπική κοινωνία του Αλιβερίου, (ψυχική, υλική, επαγγελματική, φιλική κλπ). Είναι ρακοσυλλέκτες στο επάγγελμα και οι ίδιοι φορολογικά δηλώνουν διεύθυνση και τόπο κατοικίας περιοχή άλλου δήμου, στην οποία αποστέλλεται το εκκαθαριστικό της εφορίας και σχετική αλληλογραφία. Κατά συνέπεια η παρουσία τους εδώ δεν είναι μόνιμη, αλλά προσωρινή.  Βρίσκονται εδώ περιστασιακά ως πλανόδιοι σκηνίτες, για βιοποριστικούς λόγους, καθ΄όσον κάθε μέρα βρίσκονται στην ανεξέλεγκτη χωματερή Αλιβερίου. Όπως είναι γνωστό η συλλογή διαφόρων αντικειμένων προς μεταπώληση, καθώς και η καύση καλωδίων, αποτελεί για αυτούς «βιοποριστικό επάγγελμα», διότι πωλούν τον παραγόμενο χαλκό ή άλλο μέταλλο σε επιχειρήσεις περισυλλογής (σκραπατζίδικα).
2.Διαβιούν προσωρινά κάτω από πραγματικά άθλιες συνθήκες, χωρίς κανένα στοιχειώδη κανόνα υγιεινής, σε πρόχειρα, παράνομα παραπήγματα κατασκευασμένα σε χώρο που έχει καταπατηθεί.
3.Εκτός των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στον ’’καταυλισμό’’, οι αθίγγανοι προβαίνουν συχνά στη καύση πλαστικών καλωδίων, ελαστικών και άλλων υλικών, με τη βοήθεια διαφόρων ορυκτελαίων, προκειμένου να πουλήσουν τον παραγόμενο χαλκό που απορρέει από την καύση.    Όμως το πρόβλημα είναι τεράστιο για το περιβάλλον και τους κατοίκους, καθώς η ευρύτερη περιοχή (σχολεία, αθλητικά γήπεδα κλπ) μετατρέπεται σε μια «χημική βόμβα», πνίγοντας σε τοξικό καπνό τους μαθητές - αθλητές και όλους τους κατοίκους στην γύρω περιοχή. Από τη διεργασία αυτή εκπέμπονται διοξίνες και ρύποι, η επίδραση των οποίων, είναι γνωστό σε όλους, ότι προκαλεί σοβαρές και μακροχρόνιες βλάβες στην υγεία και κινδύνους στο περιβάλλον.
4.Ο παρακείμενος χείμαρρος, ο οποίος διέρχεται μέσα από το Αλιβέρι, γεμίζει στο σημείο αυτό με διάφορα άχρηστα αντικείμενα (στρώματα, σκουπίδια, κουβάδες, κουτιά, παλαιά σίδερα κλπ), με αποτέλεσμα με την πρώτη δυνατή νεροποντή κάθε φορά αυτά να καταλήγουν στη θάλασσα.
5.Οι ακαθαρσίες πλημμυρίζουν την περιοχή σε καθημερινή βάση, φθάνοντας πολλές φορές και δίπλα στις αυλές των σπιτιών.
6.Οι καυγάδες, φασαρίες με μουσική σε δυνατή ένταση είναι καθημερινό φαινόμενο και όχι μόνο τις νυχτερινές ώρες, αλλά και καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
7.Φεύγοντας εγκαταλείπουν πολλές φορές σκυλιά, τα οποία συχνά κυκλοφορούν αδέσποτα.
8.Αρουραίοι, περιφέρονται ανάμεσα στα παραπήγματα και στους γύρω χώρους. Όλα αυτά μαζί με τους ανθρώπους δημιουργούν έναν αχταρμά άνευ προηγουμένου. Το μόνο που λείπει για να ολοκληρωθεί αυτό το «όμορφο» σκηνικό, είναι να ξεσπάσει καμιά επιδημία.
9.Ανήλικα παιδιά των τσιγγάνων κυκλοφορούν καθημερινά στους δρόμους της πόλης ξυπόλυτα και μισόγυμνα, ζητιανεύουν και γίνονται ιδιαιτέρως φορτικά στους επαγγελματίες καταστηματάρχες και διερχόμενους δημότες. Όλες αυτές οι παρουσίες σαφώς και δεν βελτιώνουν την εικόνα της πόλης του Αλιβερίου, πρωτεύουσας του Δήμου.
10.Ο «καταυλισμός» βρίσκεται πολύ κοντά σε κεντρικό και πολυσύχναστο δρόμο, για τον οποίο έχει επισημανθεί η επικινδυνότητά του, στον οποίο τα οχήματα κινούνται συνήθως με μεγάλες ταχύτητες και στον οποίο συμβαίνουν συχνά τροχαία ατυχήματα, θέτοντας σε κίνδυνο ανήλικα παιδιά, μαθητές και διερχόμενους οδηγούς.
11.Επίσης εκτός του ότι στο συγκεκριμένο χώρο και στην περιοχή που έχει δημιουργηθεί γενικά μια κατάσταση αφόρητη με αποπνικτικές οσμές, επιπρόσθετα και διάφορα φορτηγά μεταφέρουν ή αδειάζουν σκουπίδια, μπάζα και κάθε λογής απόβλητα, με αποτέλεσμα σχεδόν μέσα στη πόλη του Αλιβερίου να έχει δημιουργηθεί ένας άναρχος χώρος. Όταν αυτό μάλιστα γίνεται με την πλήρη ανοχή και την συνέργεια του ίδιου του δήμου, τότε στο μέσο πολίτη αυτού του τόπου εύλογα δημιουργείται η εντύπωση ότι στο χώρο αυτό επικρατεί πλήρη ανομία ή μια ειδική ζώνη  στην οποία δεν ισχύει η Ελληνική νομοθεσία.