Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την 13-14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε Εκδρομή «Πρότυπης  Ομάδας» της Περιφερειακής Εφορείας Ευβοίας, όπου 37 παιδιά, ενωμοτάρχες και υπενωμοτάρχες (δημοκρατικά εκλεγμένοι από τις ενωμοτίες τους) των 6 προσκοπικών Συστημάτων της ....

Εύβοιας (Χαλκίδας, Ν. Αρτάκης, Μεσσαπίων, Λίμνης) συναντήθηκαν στον φιλόξενο χώρο του Camping Agia Anna στην Παραλία Αγίας Άννας, αντάλλαξαν σκέψεις, εμπειρίες και πέρασαν ένα αξέχαστο διήμερο προσκοπικής ζωής μέσα από παιχνίδι και εκπαίδευση. Αρχηγός ήταν ο Βαθμοφόρος Διονύσης Διακάκης, μαζί με το επιτελείο που αποτέλεσαν οι Ευάγγελος Αθανασίου, Χρήστος Αλεξίου, Απόστολος Θεοφάνους, Δημήτρης Ζούτσος, Αλέξανδρος Μιτζιφίρης, Ζωζώ Χαλβατζή, Γιώργος Πέτρου.

Νωρίτερα, το τριήμερο 29-30 Σεπτεμβρίου, διεξήχθη η 21η Αρχική Σχολή Προσκοπικής Τεχνικής που αφορά την πρώτη εκπαίδευση των νέων Βαθμοφόρων και περιλαμβάνει κυρίως διαβίωση στο ύπαιθρο και θέματα προσκοπικής τεχνικής. Οι 17 νέοι Βαθμοφόροι από Εύβοια, Φωκίδα, Φθιώτιδα και Αττική μαζί με 10μελές επιτελείο εκπαιδευτών, αφού παρακολούθησαν θεωρητικό σεμινάριο στη Χαλκίδα την 22/9, ανέβηκαν το όρος Καντήλι ξεκινώντας από τον Άγιο και διανυκτέρευσαν στη θέση «Αγ. Σωτήρα». Αρχηγός ο εκπαιδευτής Βαθμοφόρων Διονύσης Διακάκης και η διεξαγωγή της όλης δράσης ήταν υπό την ευθύνη της ΠΕ Ευβοίας.
 

Με εκτίμηση
Ο Περιφερειακός Έφορος Ευβοίας
 Κώστας Δερβεντζής