Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Κρινόμαστε όλοι

Καμιά σημασία δεν έχει το τι πιστεύει ο καθένας για τον εαυτό του και φυσικά κανείς δεν μπορεί να αξιολογήσει το αν κάποιος άλλος είναι καλός άνθρωπος και καλός οικογενειάρχης.
Είναι πλέον γνωστό σε όλους πως υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι μπροστά στα 5΄ δημοσιότητας δεν διστάζουν να θυσιάζουν τα πάντα. Πουλάνε τους συνεργάτες τους, πουλάνε τους φίλους τους, πουλάνε τους συγγενείς τους και δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, μόνο και μόνο για να είναι στην δημοσιότητα.
Παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Δεν το κάνουν για τα.....
χρήματα. Όχι. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια δικαιολογία, αλλά δεν υπάρχει. Πληρώνουν από την τσέπη τους πολλές φορές. Σέρνονται στην κυριολεξία, πίσω από αυτούς που μέχρι χθες έβριζαν, μόνο και μόνο για να έχουν δεκανίκια. Τώρα δυστυχώς γεμίσαμε από δεκανίκια και μάλιστα κακής ποιότητας.
Δυστυχώς πλησιάζει η ώρα που θα καταλάβουν και οι ίδιοι πως δεν μπορούν να καλυφθούν πίσω από τα γελάκια και τις ψευτομαγκιές.
Ο κόσμος δεν ξεχνά την μαγκιά που προσπαθούσαν να περάσουν εδώ και ένα μήνα. Δεν ξεχνά κανείς τα όσα έλεγαν και πως δεν τους ένοιαζε το αν δεν έκαναν περιγραφή αγώνων και πως κανείς δεν θα τους έκλεινε το στόμα. Τώρα δήθεν βρέθηκε λύση και δεν θέλουν να παραδεχθούν πως μπήκαν στο μαντρί.
Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Κάποιοι έχουν ξεφύγει γενικώς  και προσπαθούν να φορτώσουν σε άλλους το κατάντημά τους. Είναι ικανοί να πουλήσουν και την μάνα τους.
Προσωπικά τους ήξερα, αλλά πίστευα πως τα παθήματα τους έγιναν μαθήματα. Έκανα λάθος.