Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΜΠΑΣΚΕΤ

Καλώς τους σύντεκνους!

 

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης θα υποδεχθεί την Κυριακή τον Εργοτέλη με στόχο να φτάσει τις 8 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και να διατηρηθεί μόνος πρώτος στην βαθμολογία του 2ου ομίλου Νότου της Γ΄Εθνικής. Το ματς θα αρχίσει στις 13:00 και θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Κύμης «Νίκος Μαρίνος», το οποίο αναμένεται να είναι για μια ακόμα φορά κατάμεστο, παρόλο που η ώρα έναρξης.....
δεν είναι ευνοϊκή για την προσέλευση των φιλάθλων.
Ο Εργοτέλης είναι από τα πιο ιστορικά σωματεία της Κρήτης, με έτος ίδρυσης το 1929 και έδρα το Ηράκλειο. Πήρε το όνομα του από τον αρχαίο Κρητικό αθλητή Εργοτέλη, που στέφθηκε ολυμπιονίκης το 472 π.χ. Το τμήμα καλαθοσφαίρισης ιδρύθηκε το 1968 και έλαβε μέρος στην νεοσύστατη τότε Τ.Ε.-Ε.Ο.Κ. Κρήτης, κατακτώντας μάλιστα τα τρία πρώτα πρωταθλήματα. Η παρθενική του συμμετοχή στην Γ΄Εθνική ήταν την σεζόν 2002-03, όταν και τερμάτισε 13ος, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό. Την σεζόν 2010-11 επέστρεψε στην Γ΄Εθνική, όπου έχει σταθερή παρουσία μέχρι και σήμερα. Μέχρι στιγμής φέτος βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας, έχοντας 8 βαθμούς με 2 νίκες και 4 ήττες. Πρόεδρος της ομάδας είναι ο Βαγγέλης Γιαννουλάκης και προπονητής ο Γιώργος Μακράκης.
Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω, η ομάδα του Εργοτέλη είναι πολύ έμπειρη και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος στο ματς της Κυριακής. Ξεκίνησε την χρονιά με πολλές φιλοδοξίες, αλλά έχει μείνει σχετικά μακριά από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε μέσα στην έδρα της από τον Κρόνο Α. Δημητρίου, οπότε θα έρθει στην Κύμη «πληγωμένη» και θέλοντας να ρεφάρει αυτό το άσχημο αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης μπει στο ματς με συγκέντρωση και αποφασιστικότητα θα καταφέρει από πολύ νωρίς να δώσει τέλος στην φιλοδοξία των Κρητικών να φύγουν από το γήπεδο με το ροζ φύλλο αγώνα στα χέρια. Θα είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας να κερδίσει το 8 διαδοχικό της παιχνίδι και να πάει στο Κερατσίνι για το μεγάλο ντέρμπι με τον Φάρο διατηρώντας το αήττητο.