Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 Μια πολλή όμορφη μουσική εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, είχε την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της Χαλκίδος, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου, το οποίο ευγενώς και φιλοτίμως παρεχώρησε ο Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. με την .....
φροντίδα του Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Αθανασίου Ζεμπίλη και της δραστηρίας Προέδρου του Οργανισμού κ. Λίλιαν Ζλακώνη – Ελληνικού.
Η εκδήλωση αφορούσε την μεγάλη εορτή των και κατά την διάρκειά της η γνωστή καλλιτέχνις κ. ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ και η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής «DE PROFUNDIS», υπό τη διεύθυνση του κ. Ελευθερίου Πνευματικού, απέδωσνα Βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς Ύμνους, Παραδοσιακά Κάλαντα και Τραγούδια από τον πλούτο της ελληνικής μουσικής μας παράδοσης.
          Τιμητικά συμμετείχε στην Εκδήλωση και ο Σπουδαίος Δάσκαλος της παράδοσης κ. ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ, ο οποίος, γι’ ακόμη μια φορά καταγοήτευσε τους Χαλκιδείς με τα τραγούδια του, αλλά και την σεμνότητα της παρουσίας του.
          Τους ερμηνευτές και την Χορωδία συνόδευσε η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής της Σχολής «ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ», την οποία αποτελούσαν οι καθηγητές και δεξιοτέχνες της παραδοσιακής μουσικής: Γιώργος Μαρινάκης (Βιολί), Διονύσης Θεοδόσης (Κλαρίνο), Παναγιώτης Βέργος (Σαντούρι), Ανδρέας Σκάνδαλος (κανονάκι), Ηλίας Μαυρίκης (Λαούτο) και Άγγελος Κυριάκος (κρουστά).
            Την εκδήλωση προλόγισε θαυμάσια ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού της Αγίας Παρασκευής, Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτης, ενώ επιλόγισε και ευχαρίτησε τους πάντες με θερμότατους λόγους και ιδιαίτερη αγάπη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος με τα λόγια του τόνωσε την ελπίδα των πολλών παρευρεθέντων στην Εκδήλωση και κραταίωσε την καρδία τους για την αντιμετώπιση των καθημερινών δυσκολιών της ζωής.
          Ο σκοπός της Συναυλίας ήταν και φιλανθρωπικός, αφού συγεκντρώθηκαν από τους παρευρεθέντες τρόφιμα για το δραστήριο Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρσκευής και φαρμακευτικά σκευάσματα για το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τα οποία και θα δοθούν στους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Εν όψει της Μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων, θα πραγματοποιηθούν στην Πόλη μας οι παρακάτω Λατρευτικές Συνάξεις και επίκαιρες Εκδηλώσεις:
1.        Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος, ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Ευβοίας «Ο Παπα- Γιώργης Ρήγας», υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Γερογιάννη - Πρωτοψάλτου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Επαρχίας Θηβών «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς», υπό την διεύθυνση του κ. Αντωνίου Τσαρουχά - Πρωτοψάλτου, θα αποδώσουν επίκαιρους ύμνους του Αγίου Δωδεκαημέρου.
Κατά την διάρκεια της εκδηλώσεως θα τιμηθεί για την ιεροψαλτική προσφορά του ο εκλεκτός Πρωτοψάλτης και θεολόγος καθηγητής κ. Ελευθέριος Μαζαράκης.
2.        Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 6:00 μ.μ. στονΜητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, υπό τον τίτλο: «Ουρανοί Αγαλλιάσθε...», που θα περιλαμβάνει Χριστουγεννιάτικους Ύμνους και Κάλαντα του Αγίου Δωδεκαημέρου και ομιλία με θέμα: «Περιμένοντας τα Χριστούγεννα» από τον Αρχιμανδρίτη π. Φιλόθεο Θεοχάρη - Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
3.      Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 6.00 μ.μ. και στηνΑίθουσα Τελετών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Χορωδίας - Ορχήστρας των Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του μουσικού κ. Παύλου Κουρμπέτη, κατά την διάρκεια της οποίας θα ομιλήσει επίκαιρα ο Πρωτοδιάκονος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, π. Νεκτάριος Ευγενικός. 
Επ’ ευκαιρία θα εκφρασθούν συγχαρητήρια στους νέους και νέες της Χορωδίας, οι οποίοι επέτυχαν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Πατρίδος μας κατά το τρέχον έτος 2012, συμπλήρωσαν δεκαετή συμμετοχή στη Χορωδία η διακρίθηκαν σε άλλους τομείς.
4.         Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 6.00 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή όλου του Ιερού Κλήρου της Πόλεώς μας.