Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΝΕΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ – ΕΠΙΔΟΣΗ ΔΙΟΡΙΣΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

       Τους νέους Επιτρόπους, μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ενορίων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, κάλεσε σε Σύναξη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να τους γνωρίσει προσωπικά, να τους δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις στο έργο που αναλαμβάνουν από 1-1-2014 και για μια τριετία, έως την 31-12-2016 και να τους επιδώσει προσωπικά τα διοριστήρια έγγραφα εκ μέρους του Μητροπολιτικού Συμβουλίου.
Το αξίωμα του Εκκλησιαστικού Επιτρόπου είναι.... τιμητικό και άμισθο, ενώ μέσα από την παρουσία λαϊκών μελών της Εκκλησίας, από τον κατάλογο των Ενοριτών, στην διοίκηση και διαχείριση του κάθε Ενοριακού Ναού, φαίνεται η συμμετοχή του λαϊκού στοιχείου στις αποφάσεις των εκκλησιαστικών οργάνων.
Οι συνάξεις πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 το απόγευμα στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Προκοπίου και το νωρίς το βράδυ της ιδίας ημέρας (Σάββατο 7-12-2013) στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας  Ιστιαίας.